Newsflash
Internaționale

BioNTech a început studiile clinice de fază 2 pentru vaccinul împotriva cancerului

de Dorina Novac - oct. 1 2021
BioNTech a început studiile clinice de fază 2 pentru vaccinul împotriva cancerului

BioNTech a anunțat că a început studiile clinice de fază 2 pentru vaccinul său pe bază de ARN mesager împotriva cancerului.

Compania farmaceutică germană BioNTech a precizat că primul pacient cu cancer colorectal a fost inoculat cu vaccinul său individualizat pe bază de ARN mesager (mRNA) împotriva cancerului BNT122 în cadrul studiilor clinice de fază 2, scrie Agerpres.

vaccin cancer

Compania intenţionează să înroleze aproximativ 200 de pacienţi pentru a evalua eficacitatea vaccinului său BNT122 după operaţie şi chimioterapie.

Potrivit sursei citate, procesul a fost iniţiat în Statele Unite, Germania, Spania şi Belgia.

„Multe tipuri de cancer evoluează în aşa fel încât pacientul pare iniţial să nu mai aibă tumori după o intervenţie chirurgicală, însă, după un timp, focarele tumorale care au fost iniţial invizibile cresc şi formează metastaze. În acest studiu clinic cu pacienţi cu cancer colorectal, ne propunem să identificăm pacienţii cu risc crescut printr-un test de sânge şi să investigăm dacă un vaccin individualizat pe bază de ARN mesager poate preveni astfel de recidive”, a declarat Ozlem Tureci, directorul executiv al BioNTech.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe