Newsflash
Internaționale

Belgia nu recomandă vaccinul Johnson & Johnson celor sub 41 de ani

de Dr. Alina SIMACHE - iun. 4 2021
Belgia nu recomandă vaccinul Johnson & Johnson celor sub 41 de ani

După înregistrarea primului deces în Europa provocat de reacţiile adverse ale serului Johnson & Johnson, Belgia a anunţat suspendarea vaccinării împotriva COVID-19 cu acest produs, potrivit Reuters.

foto 3EMA (Agenţia Europeană pentru Medicamente) a anunţat, de asemenea, investigarea „primului raport fatal” în cazul unei femei belgiene în vârstă de 37 de ani, care a suferit o tulburare de coagulare cu număr
scăzut de trombocite, afecţiune asociată anterior cu acest vaccin.

În plus, EMA a solicitat producătorului realizarea unei serii de studii suplimentare pentru evaluarea asocierii dintre tulburarea de coagulare rară și vaccin.

„În timp ce pandemia continuă să devasteze comunităţi din întreaga lume, considerăm că un vaccin împotriva COVID-19 administrat într-o singură doză, ușor de transportat, cu protecţie demonstrată împotriva a multiple variante, ar putea proteja sănătatea și siguranţa persoanelor de pretutindeni”, au declarat reprezentanţii companiei.

În Belgia au fost administrate deja aproximativ 40.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson, 80% dintre acestea fiind administrate persoanelor cu vârsta peste 45 de ani, iar în cadrul Uniunii Europene au fost administrate peste 1,34 milioane de doze până în prezent.


Notă autor:

https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/belgium-says-halts-jj-covid-jab-under-41s-after-one-dies-2021-05-26/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe