Newsflash
Internaționale

Bărbatul care a primit un transplant cu inima unui porc modificat genetic a decedat

de Dorina Novac - mar. 10 2022
Bărbatul care a primit un transplant cu inima unui porc modificat genetic a decedat

Bărbatul din SUA care a primit o inimă de porc modificată genetic, în premieră mondială, a murit la două luni după operație.

David Bennett, pacientul în vârstă de 57 de ani care suferea de o maladie cardiacă în fază terminală şi a intrat în istorie drept primul om care a primit un transplant cu o inimă de la un porc modificat genetic, a decedat marţi după-amiază la Centrul medical al Universităţii din Maryland (UMMC), unde era internat, scrie Agerpres.

inima de porc
Sursă imagine: time.com

În ultimele zile starea lui medicală s-a deteriorat rapid, conform unui comunicat al centrului medical în care se mai precizează că pacientul a primit îngrijiri paliative din momentul în care a devenit clar că nu se mai poate recupera.

Pacientul s-a prezentat la UMMC în luna octombrie, când a fost plasat pe o maşină de bypass inimă-plămâni pentru a putea fi ţinut în viaţă. Specialiştii au considerat că starea sa nu permite un transplant cardiac convenţional.

Citește și: Medicii din SUA au realizat primul transplant de inimă de porc la om

Această intervenţie chirurgicală a avut intenţia de a demonstra în premieră că inima unui animal poate continua să funcţioneze într-un corp uman fără respingere imediată, conform unui comunicat dat publicităţii de instituţia medicală după realizarea transplantului.

Pentru Bennett, transplantul cu inima unui porc modificat genetic a reprezentat ultima soluţie.

„Înainte de a consimţi pentru a primi acest transplant, domnul Bennett a fost informat cu privire la toate riscurile cunoscute ale procedurii, precum şi asupra faptului că această procedură este experimentală şi există şi riscuri şi beneficii necunoscute”, se mai precizează în comunicatul spitalului.

La 31 decembrie, Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a oferit autorizaţia de urgenţă necesară pentru intervenţie, cu speranţa că viaţa pacientului va putea fi salvată.

Inima transplantată a funcţionat foarte bine timp de câteva săptămâni, fără a exista semne de respingere, a indicat spitalul.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe