Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Avertisment OMS pentru Europa: Va crește numărul de decese provocate de COVID-19

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 15 septembrie 2020, ora 10:22

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că se așteaptă ca numărul deceselor din cauza COVID-19 să crească în Europa, în octombrie și noiembrie.

Potrivit agenției rusești de presă, TASS, directorul regional al Organizației Mondiale a Sănătății ( OMS) pentru Europa, Hans Kluge, a atras atenția asupra unei creșteri a numărului de cazuri zilnice de infectare cu noul coronavirus la începutul acestei toamne.

oms prezice covid
Sursă imagine: profile.ru

 

Acesta a precizat că situația se poate agrava din cauza începerii anului școlar și a sezonului gripal.

„Situația se va înrăutăți. În octombrie, noiembrie, vom vedea o rată a mortalității mai mare”, a declarat directorul OMS Europa, Hans Kluge.

În plus, reprezentantul OMS a subliniat că dezvoltarea unui vaccin anti-COVID-19 nu înseamnă sfârșitul pandemiei. 

„Nu știm dacă vaccinul va ajuta toate categoriile de populație. Primim câteva semne acum că va ajuta pentru un grup, nu și pentru celălalt”, a precizat Kluge.

Conform celor mai recente date de la Universitatea americană Johns Hopkins din SUA, aproximativ 29 de milioane de oameni au fost infectați cu noul coronavirusul, în lume, dintre care peste 922 de mii au murit, informează rus.delfi.ee.

Dintre țările europene, Spania este lider la numărul de infecții zilnice, unde au fost confirmate aproape 577.000 de persoane cu coronavirus. Țara ocupă locul șapte în lume la numărul de cazuri de COVID-19.

Etichete: coronavirus europa OMS decese coronavirus mortalitate

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.