Newsflash
Internaționale

Autoritatea sanitară britanică și YouTube lansează o campanie pro-vaccinare pentru tineri

de L. Budin - mai 18 2021
Autoritatea sanitară britanică și YouTube lansează o campanie pro-vaccinare pentru tineri

Autoritatea pentru sănătate publică (NHS) din Marea Britanie și YouTube lansează o campanie pro-vaccinare pentru tinerii care încă ezită să se imunizeze.

Campania, intitulată „Let’s Not Go Back”, dorește să furnizeze informații credibile generațiilor mai tinere, pentru a le pregăti pentru viitoarele sesiuni de imunizare, arată Euronews.

campanie-tineri

Campania-pilot subliniază importanța vaccinării prin intermediul videoclipurilor, panourilor publicitare și reclamelor din stațiile de autobuz. Datele recente furnizate de Oficiul Național de Statistică din Marea Britanie (ONS) arată că rata de scepticism privind vaccinarea este mai mare în rândul tinerilor (13%, pentru grupa de vârstă 16-29 de ani), dublu față de media națională. 

Cifrele YouTube arată că 98% din tinerii de 18-34 de ani folosesc această platformă lunar.

YouTube, arată analiștii, s-a numărat însă printre rețelele sociale care a permis, până nu demult, răspândirea informațiilor false despre vaccinare. Aceastea au început să fie interzise pe platformă abia din octombrie 2020. De atunci, au fost șterse 30.000 de materiale video despre imunizare și peste 800.000 de filmulețe cu informații înșelătoare sau periculoase despre pandemie.

Cu toate acestea, în decembrie 2020, organizația neguvernamentală CCDH (The Center for Countering Digital Hate), care luptă împotriva dezinformării în mediul onlie, a arătat că anti-vaxxer-ii au continuat să prolifereze pe rețelele sociale, cu 147 de conturi care au atras, din 2019, peste 10,1 milioane de următoritori. Asta înseamnă o creștere cu 25%, care a avut loc în special pe YouTube și Instagram, arată Euronews.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe