Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Autismul și inteligenţa artificială

Viața Medicală
Dr. Diana Andronache vineri, 11 iunie 2021

FDA a aprobat utilizarea unui dispozitiv inovator bazat pe algoritmi de inteligenţă artificială, care vine în ajutorul medicilor pentru a diagnostica precoce tulburarea de spectru autist.

FDA a aprobat utilizarea unui dispozitiv inovator bazat pe algoritmi de inteligenţă artificială, care vine în ajutorul medicilor pentru a diagnostica precoce tulburarea de spectru autist în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 18 luni și 72 de luni.

Tehnologia avansată integrată în dispozitivul Canvas Dx permite înregistrarea, cu ajutorul unei aplicaţii mobile, a informaţiilor
furnizate de părinţi, supraveghetori sau asistenţi medicali, chiar și în format video.

Cu ajutorul sistemului de învăţare automată, vor fi analizate date despre comportamentul copilului, iar prin intermediul sistemului interactiv, părinţii pot oferi informaţii suplimentare sau le pot adresa întrebări medicilor. Dispozitivul este conceput pentru a facilita diagnosticarea, fiind astfel iniţiată cât mai precoce terapia adecvată.

poza 2

https://www.medpagetoday.com/neurology/autism/92893

Etichete: depistare autism diagnosticare autism inteligenta artificiala

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.