Newsflash
Internaționale

Austria suspendă legea privind vaccinarea obligatorie anti-COVID

de Dorina Novac - mar. 9 2022
Austria suspendă legea privind vaccinarea obligatorie anti-COVID

Guvernul austriac a anunţat miercuri suspendarea legii privind vaccinarea obligatorie anti-COVID, la doar o lună după intrarea acesteia în vigoare, datorită periculozităţii mai scăzute generate de varianta Omicron.

vaccinare obligatorie

„Am decis să urmăm recomandarea comisiei de experţi şi să suspendăm aplicarea textului de lege. (...) Nu vedem în acest moment necesitatea implementării obligativităţii de vaccinare, ţinând cont de varianta virală actuală, care provoacă simptome mai puţin severe decât varianta Delta, în trecut dominantă”, a anunţat Karoline Edtsadler, ministrul austriac pentru Afaceri Europene şi chestiuni constituţionale, într-o conferinţă de presă organizată la Viena.

Aceasta a precizat că în prezent există multe argumente pentru a spune că această atingere adusă drepturilor fundamentale nu este justificată.

Potrivit Reuters, la aceeaşi conferinţă de presă a fost prezent şi ministrul austriac al Sănătăţii, Johannes Rauch, care a dezvăluit că o nouă analiză a datelor de sănătate publică şi a aspectelor constituţionale ale acestei legi va fi realizată în următoarele trei luni, scrie Agerpres

Johannes Rauch şi Karoline Edstadler au spus că legea privind vaccinarea obligatorie ar putea fi din nou implementată la nevoie, dacă situaţia epidemiologică se va înrăutăţi.

Legea privind vaccinarea obligatorie a intrat în vigoare pe 5 februarie în Austria, o măsură inedită la nivelul Uniunii Europene şi care a suscitat o opoziţie puternică în rândul unei părţi a populaţiei austriece.

Toţi rezidenţii cu vârste de peste 18 ani din această ţară cu 8,9 milioane de locuitori erau vizaţi de acea lege, cu excepţia femeilor însărcinate, persoanelor care au contractat noul coronavirus cu mai puţin de 180 de zile în urmă şi celor care puteau fi exceptate din anumite motive medicale.

Controalele privind respectarea legii urmau să înceapă la jumătatea lunii martie şi prevedeau amenzi cuprinse între 600 şi 3.600 de euro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe