Newsflash
Internaționale

Atenţie la calitatea măștilor!

de Dr. Alina SIMACHE - oct. 23 2020
Atenţie la calitatea măștilor!

UE a emis recent, prin sistemul RAPEX (Rapid Alert System for Non-Food Products), o alertă cu privire la un anumit model de măști care nu întrunește condiţiile de calitate impuse de autorităţi.

Deși modelul de măști „PM2.5 SHIELD 8100” este promovat ca având rol de protecţie împotriva particulelor virale, capacitatea acestuia de filtrare nu a fost certificată de autorităţile europene competente.

Deoarece produsul nu este în conformitate cu Regulamentul echipamentului de protecţie personală și cu alte standarde europene relevante, s-a recomandat retragerea acestuia de pe piaţă. Măștile sunt de culoare albă, cu inscripţiile „KN95” și „GB2626-2006” și sunt originare din China.


Notă autor:

Bibliografie
https://ec.europa.eu/consumers/consumers_safety/safety_products/rapex/alerts/?event=viewProduct&reference=INFO%2F00132%2F20&lng=en&fbclid=IwAR3z91vZV0LGd6zlphMwC6ui56zi5-AXQlWfQOgJ0NVqhfnrXoCe_Y3u_UU

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe