Newsflash
Internaționale

AstraZeneca cere de la FDA autorizarea unui tratament pentru COVID-19 pe bază de anticorpi

de Florentina Ionescu - oct. 6 2021
AstraZeneca cere de la FDA autorizarea unui tratament pentru COVID-19 pe bază de anticorpi

Reprezentanții companiei AstraZeneca cer agenției federale pentru hrană și medicamente a Statelor Unite – FDA să autorizeze un tratament cu anticorpi împotriva bolii COVID-19.

AstraZeneca, producătorul care a dezvoltat unul dintre primele vaccinuri anti COVID-19, a cerut FDA să autorizeze utilizarea de urgență unui tratament unic cu anticorpi, pentru a preveni boala, potrivit Associated Press

medicament anticorpi covid astrazeneca
Fotografie creată de ready made, de la Pexels

Reprezentanții companiei au declarat marți că tratamentul, cunoscut sub numele de AZD7442, ar fi prima combinație de anticorpi cu acțiune lentă care ar primi autorizație de urgență pentru prevenire COVID-19. 

V-ar putea interesa și: Merck: un medicament experimental reduce cele mai grave efecte ale COVID 

Dacă va fi autorizat, medicamentul cel mai probabil va fi limitat la a fi folosit în cazul pacienților cu sistemul imunitar compromis, care nu primesc suficientă protecție de pe urma vaccinării împotriva acestei boli.

„În primul și în primul rând, noi vrem să protejăm acele populații vulnerabile care nu au fost protejate în mod adecvat de vaccinuri. Dar în cele din urmă, autoritățile din domeniul sănătății vor fi cele care vor trebu să decidă pe cine aleg să imunizeze”, a declarat Menelas Pangalos, șeful departamentului de cercetare și dezvoltare al companiei AstraZeneca.

Menelas Pangalos a mai spus că formula cu acțiune îndelungată creată de companie este special concepută pentru a spori imunitatea până la un an, în comparație cu medicamentele existente care oferă o protecție de doar o lună sau două luni.

FDA a autorizat alte trei medicamente pe bază de anticorpi, inclusiv două care pot fi administrate după o posibilă expunere a pacientului la COVID-19, pentru a îndepărta simptomele. În schimb, medicamentul produs de AstraZeneca ar fi o măsură preventivă folosită la persoanele care au o vulnerabilitate sporită în fața virusului SARS-CoV-2.

FDA a subliniat că medicamentele cu anticorpi nu sunt un substitut pentru vaccinare, metodă care este cea mai eficientă și cea mai lungă formă de protecție împotriva coronavirusului SARS-CoV-2.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe