Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Aproape 50% dintre cetățenii unei țări au primit doza booster

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 5 ianuarie 2022, ora 16:00

Procentajul adulţilor din Germania care au primit o doză booster de vaccin anti-COVID a ajuns la 47,6%, conform datelor publicate miercuri de Institutul Robert Koch (RKI).

Până în prezent, au fost administrate aproape 33,4 milioane de doze booster, dintre care aproximativ 480.000 numai marţi, a precizat institutul german, scrie Agerpres.

booster

A treia doză de vaccin este considerată unul dintre cele mai eficiente instrumente împotriva variantei Omicron, care este mai contagioasă decât varianta Delta de coronavirus.

În prezent, 71,4% din întreaga populaţie a Germaniei a primit schema de bază de vaccinare împotriva COVID-19, care pentru majoritatea persoanelor înseamnă două doze.

Aproximativ 74,3% din populaţie a primit cel puţin o doză. Guvernul german a stabilit ca obiectiv să se atingă procentul de 80% până la sfârşitul lunii ianuarie, după amânarea datei ţintă iniţiale de 7 ianuarie.

Etichete: doza booster vaccinare impotriva covid vaccin anti-COVID

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.