Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Aproape 2 milioane de persoane din Marea Britanie suferă de long COVID

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 3 iunie 2022, ora 09:19

Aproximativ 2 milioane de persoane din Marea Britanie suferă încă de simptomele noului coronavirus şi după mai mult de patru săptămâni de la infectare.

Potrivit unui studiu asupra long COVID, publicat miercuri de Oficiul Naţional de Statistici ( ONS), 376.000 dintre aceste persoane prezintă aceste simptome chiar şi după doi ani, scrie Agerpres.

long COVID

Simptomele persistente, mai ales oboseală, dificultăţi de respiraţie, tuse şi dureri musculare, au afectat desfăşurarea activităţilor cotidiene la 1,4 milioane de persoane (71%), în timp ce 398.000 dintre persoanele contagiate (20%) au declarat că realizarea activităţilor lor de zi cu zi a fost „puternic limitată”, notează ONS.

Citește și: Studiu: 57% dintre cei cu long COVID suferă de oboseală cronică

Persoanele cu vârste cuprinse între 35 şi 69 de ani, femeile, persoanele care trăiesc în zonele mai puţin favorizate sau care lucrează în sistemul sanitar sau în educaţie sunt cele care au semnalat că suferă de COVID de lungă durată.

Aceste cifre se bazează pe declaraţii colectate din rândul unui eşantion reprezentativ de persoane pe parcursul a doi ani trăind în gospodării private şi care au participat timp de patru săptămâni la un sondaj care s-a încheiat pe 1 mai.

Marea Britanie este una dintre ţările cele mai afectate din Europa de pandemia de coronavirus cu un bilanţ de aproximativ 180.000 de decese.

Etichete: ONS long COVID simptome long covid dureri musculare COVID de lunga durata

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.