Newsflash
Internaționale

Anul viitor aduce actualizări în screeningul sistematic pentru TB

de Florentina Ionescu - dec. 7 2020
Anul viitor aduce actualizări în screeningul sistematic pentru TB

Potrivit unui anunț făcut de Organizația Mondială a Sănătății, în viitorul apropiat vor avea loc actualizări în privința screeningului sistematic pentru tuberculoză.

Într-o informare de presă de astăzi, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că va urma un număr mare de actualizări în ceea ce privește recomandările sale asupra screeningului sistematic al tuberculozei (TB).

VM 27, p.4-5 -6 tuberculoza

Această măsură va ajuta programele naționale dedicate tuberculozei, furnizorii de servicii medicale publici și privați, precum și alți actori importanți să se pregătească pentru modificările care vor fi introduse atunci când noile recomandări vor fi publicate la începutul anului 2021.

Potrivit OMS, se estimează că aproape trei milioane de oameni cu TB nu sunt diagnosticați sau raportați anual, în întreaga lume. Îmbunătățirea screeningului TB, prin folosirea unor instrumente și abordări noi pentru a ajunge la toți oamenii, ar putea ajuta la reducerea acestui număr uriaș de persoane nediagnosticate.

Măsurile precum screeningul TB trebuie implementate rapid pentru a se ajunge la ținta globală de a trata cel puțin 40 de milioane de persoane cu TB până în anul 2022.

„Screeningul sistematic este esențial pentru a ne asigura că putem detecta tuberculoza precoce în cazul oamenilor care au nevoie de el, însă în același timp este esențial să identificăm persoanele care ar putea beneficia de tratamentul preventiv pentru TB. De aceea este important să rupem lanțul de transmitere și să ne asigurăm că nicio persoană nu este lăsată în urmă”, a declarat dr. Tereza Kasaeva, directorul programului global de TB al OMS.

Aceasta a adăugat că trebuie maximizată oferirea serviciilor medicale pentru COVID și TB în timpul investigării contacților și în alte situații, mai ales în această perioadă de criză, când presiunea exercitată pe serviciile de îngrijiri medicale este mare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe