Newsflash
Internaționale

Anul 2021, dedicat lucrătorilor sanitari

de Dr. Alina SIMACHE - nov. 20 2020
Anul 2021, dedicat lucrătorilor sanitari

Reprezentanţii OMS au decis să dedice anul 2021 milioanelor de lucrători sanitari aflaţi în prima linie în pandemia de COVID-19, în semn de recunoștinţă pentru „dedicarea și sacrificiul” acestora.

Astfel, anul următor va fi recunoscut la nivel internaţional drept „International Year of Health and Care Workers” (Anul lucrătorilor sanitari). „Decizia de astăzi oferă o direcţie clară în privinţa consensului și a acţiunilor necesare asupra forţei de muncă din domeniul sănătăţii și îngrijirii.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) solicită tuturor statelor membre, instituţiilor financiare internaţionale, iniţiativelor globale în sănătate și partenerilor să investească în pregătirea și educarea forţei de muncă din sănătate în vederea gestionării pandemiei, menţinerii serviciilor de sănătate și pregătirii unui vaccin împotriva COVID-19”, a declarat Jim Campbell, directorul Departamentului Forţei de Muncă din Domeniul Sănătăţii în cadrul OMS.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe