Newsflash
Internaționale

Anglia: gravidele nevaccinate reprezintă 17% din pacienții COVID în stare gravă

de Florentina Ionescu - oct. 12 2021
Anglia: gravidele nevaccinate reprezintă 17% din pacienții COVID în stare gravă

Statistica de la nivelul Angliei arată că femeile însărcinate care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19 reprezintă 17% din pacienții în stare gravă cu COVID-19 din această țară.

Aproape o cincime dintre bolnavii infectați cu coronavirusul SARS-CoV-2, în stare critică, din Anglia, din ultimele luni, este reprezentată de fmeile însărcinate nevaccinate, au declarat oficialii din această țară. Autoritățile îndeamnă viitoarele mame să se vaccineze împotriva COVID-19, pentru a nu își pune în pericol sănătatea, scrie www.standard.co.uk

gravida risc covid-19 anglia

Potrivit reprezentanților NHS (National Health Service – serviciul național de sănătate) din Anglia, între 1 iulie și 30 septembrie, 17% dintre pacienții cu COVID-19 care au primit tratament prin intermediul unui aparat special la nivel pulmonar erau femei însărcinate care nu și-au făcut prima doză din vaccinul împotriva COVID-19.

Organizația a mai explicat că datele acestea au arătat că femeile însărcinate reprezintă 32% dintre toate femeile cu vârste cuprinse între 16 și 49 de ani din unitățile de terapie intensivă care beneficiază de ECMO (extracorporeal membrane oxygenation - oxigenarea membranară extracorporală), opțiune folosită atunci când plămânii pacientului sunt atât de distruși de COVID-19 încât un ventilator mecanic nu poate menține nivelul oxigenului.

Sursa citată amintește că NHS din Anglia a explicat că această cifră a crescut de la 6%, cât era la începutul pandemiei de COVID-19, în martie 2020.

Reprezentanta ordinului asistenților și mașelor din Anglia, Jacqueline Dunkley-Bent, a subliniat că aceste statistici sunt „un alt lucru care ne reamintește faptul că vaccinul pentru COVID-19 vă ține departe de spital, atât pe voi [femeile însărcinate – n.red.], cât și pe bebelușii voștri, cât și pe persoanele dragi”.

Datele oferite de NHS din Anglia, culese de la peste 100.000 de persoane însărcinate vaccinate în Anglia și în Scoția, precum și alte 160.000 de gravide vaccinate împotriva COVID-19 în Statele Unite ale Americii arată că nu există niciun efect negativ ulterior asupra fătului sau sugarului în urma vaccinării anti COVID-19.


Notă autor:

Foto: Bokskapet de la Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe