Newsflash
Internaționale

Angajaţii nevaccinaţi, disponibilizaţi

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - ian. 14 2022
Angajaţii nevaccinaţi, disponibilizaţi

Compania americană Citigroup a anunţat disponibilizarea angajaţilor nevaccinaţi, începând cu 14 ianuarie a.c.

        Politica privind angajaţii nevaccinaţi fusese anunţată încă din luna octombrie a anului trecut, iar în prezent compania a devenit prima instituţie majoră de pe Wall Street care a luat această decizie. Alte bănci, precum Goldman Sachs, Morgan Stanley și JP Morgan Chase, au anunţat angajaţii nevaccinaţi să lucreze de acasă, însă până în acest moment nu au făcut disponibilizări din această cauză. 

        Citigroup este prima companie de pe Wall Street care va  implementa politica „no-jab, no-job”, însă și alte companii, precum Google sau United Airlines, au implementat obligativitatea vaccinării angajaţilor, cu diferite grade de stricteţe.  Peste 90% dintre angajaţii Citigroup au fost de acord cu vaccinarea. De asemenea, compania va analiza orice caz medical sau motive religioase luate în considerare de angajat privind decizia de vaccinare. Per total, reprezentanţii companiei au declarat că se supun directivelor președintelui Joe Biden, care a impus ca toţi angajaţii aflaţi în legătură cu Guvernul să fie vaccinaţi cu schema completă.

        Curtea Supremă din SUA a audiat recent argumentele republicanilor privind blocarea deciziei președintelui Biden de a obliga firmele cu peste 100 de angajaţi ca aceștia să fie vaccinaţi ori testaţi săptămânal. La nivel naţional, companiile au fost iniţial de acord cu decizia prezidenţială, pentru că le elibera de răspunderea creării unei proceduri în acest sens, dar e posibil ca răspunsul Curţii Supreme să modifice acest lucru.

 


Notă autor:

https://edition.cnn.com/2022/01/07/business/citigroup-unvaccinated-employees-fired/index.html

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe