Newsflash
Internaționale

Amazon plănuiește să intre în industria farmaceutică

de Florentina Ionescu - ian. 6 2021
Amazon plănuiește să intre în industria farmaceutică

În Statele Unite ale Americii, gigantul Amazon și-a dezvoltat în luna noiembrie o divizie intitulată Amazon Pharmacy.

Acest serviciu le permite clienților să facă tranzacții în zona de farmaceutice prin intermediul platformei Amazon și să primească livrări nelimitate, gratuite, dacă au un abonament Amazon Prime. 

amazon industria farmaceutica

Potrivit BBC, deși Amazon încă nu a anunțat planurile pe care le are în alte țări în acest sector, chimiștii din Regatul Unit al Marii Britanii se pregătesc pentru un nou competitor. Intrarea pe piața de farmaceutice în UK va afecta farmaciile și pe cei care vând astfel de produse online. Ceea ce le lipsește farmaciilor din UK, spune un specialist citat de BBC, este logistica, iar la acest capitol Amazon stă excepțional de bine.

„Este exact ceea ce își doresc consumatorii – să aibă o rețetă până la 10 dimineața și să le fie distribuite produsele de către Amazon seara”, a declarat Ahsan Bhatti, proprietarul unei farmacii online numite Quick Meds.

O declarație mai veche a directorului executiv al Amazon sugera că, printre altele, Amazon oferă prețuri mai bune prin faptul că taie costurile adăugate de intermediari în lanțul de distribuție.

Sectoarele farmaceutice și de sănătate au lanțuri complexe și ineficiente de distribuție, potrivit analizei BBC, pe care Jeff Bezos ar vrea să le scurteze. Asta înseamnă, în cele din urmă, că Amazon ar putea negocia prețuri mai bune și că ar putea oferi discounturi consumatorilor care vor cumpăra acest gen de produse online, prin Amazon Pharmacy.


Notă autor:

Sursa foto: Christian Wiediger pe Unsplash

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe