Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Amazon participă la un studiu pentru un vaccin împotriva cancerului

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 19 iulie 2022, ora 09:50

Amazon dezvoltă vaccinuri împotriva cancerului, în parteneriat cu Fred Hutchinson Cancer Center, cu sediul în Seattle.

Potrivit unui document postat pe Clinicaltrials.gov, Amazon și Fred Hutchinson caută 20 de pacienți cu vârsta peste 18 ani pentru un studiu de fază 1, aprobat de Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente ( FDA), scrie CNBC.

amazon

Scopul studiului este dezvoltarea unor vaccinuri personalizate, care să trateze cancerul de sân și de piele, se arată în document.

Citește și: O doză de vaccin HPV oferă protecţie solidă împotriva cancerului de col uterin

Studiul a fost publicat pentru prima dată în octombrie anul trecut și a fost lansat la data de 9 iunie. Potrivit sursei citate, acesta va fi finalizat până la 1 noiembrie 2023.

Centrul pentru cancer Fred Hutchinson va sponsoriza și conduce studiul, în timp ce Amazon este listat drept colaborator.

„Este foarte devreme, dar Fred Hutch a primit recent permisiunea de la Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA pentru a continua cu un studiu clinic de fază I și nu este clar dacă va avea succes. Acesta va fi un proces lung, pe mai mulți ani – dacă ar progresa, am fi deschiși să colaborăm cu alte organizații din domeniul sănătății care ar putea fi, de asemenea, interesate de eforturi similare”, a declarat purtătorul de cuvânt pentru CNBC într-un comunicat.

Amazon a lansat în 2020 o farmacie online, și-a intensificat serviciul de telesănătate, numit Amazon Care, și a dezvoltat serviciile de îngrijiri medicale la domiciliu.

Etichete: amazon Amazon Care FDA vaccin impotriva cancerului cancerul de san

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.