Newsflash
Internaționale

Amazon lansează un abonament pentru medicamente generice

de Florentina Ionescu - ian. 30 2023
Amazon lansează  un abonament pentru medicamente generice

Compania Amazon adaugă în portofoliul un program de discount la medicamentele generice prescrise, având deja o ramură dedicată serviciilor din sănătate.

Gigantul Amazon a anunțat în 24 ianuarie că lansează în Statele Unite RxPass, un serviciu pe bază de abonament pentru clienții care folosesc deja serviciul Amazon Prime, scrie The Associated Press

medicamente Voroneanu

Reprezentanții companiei au spus că persoanele doritoare vor plăti 5 dolari pe lună pentru a-și cumpăra cât de multe prescripții medicale au nevoie, dintr-o listă de aproape 50 de medicamente generice, care sunt în general versiuni mai ieftine ale medicamentelor unor branduri cunoscute.

Cei din companie au mai spus că sistemul de stabilire și de plată a sumelor ar putea acoperi o listă de medicamente precum amoxicilina (din clasa antibioticelor) și medicamentul naproxen, din clasa antiinflamatoarelor. Pe listă a fost inclus și sildenafil. Acesta este folosit pentru a trata disfuncția erectilă sub numele de brand de Viagra și care, totodată, tratează o formă a hipertensiunii arteriale.

Sursa citată mai scrie că Amazon vinde o gamă largă de medicamente generice prin intermediul serviciului propriu de farmacie. Unele medicamente deja costă foarte puțin, de exemplu, un dolar pentru o provizie de 30 de zile, așa că beneficiile acestui nou program vor varia în funcție de client.

Programul nu are legătură cu asigurările de sănătate, așa că persoanele care au asigurări finanțate prin Medicaid sau Medicare nu sunt eligibile. La lansare, programul va fi disponibil în 42 de state și în Washington D.C. Totodată, programul este limitat, el poate fi folosit doar de cei care sunt clienți Amazon Prime.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe