Un consum de alimente bogate în seleniu ar putea să îmbunătățească starea de sănătate a persoanelor cu Alzheimer, arată un studiu realizat de oameni de știință din China.
Rezultatele cercetării au fost publicate în revista „Critical Reviews in Food Science and Nutrition”, informează Xinhua și Agerpres.
Studiul arată că alimentele cu un conţinut mare de seleniu pot inhiba inflamaţia şi stresul oxidativ, dezvăluind astfel potenţialul unei noi strategii alimentare pentru pacienţii cu Alzheimer.
Echipa formată din cercetători de la Institutul de Microbiologie din cadrul Academiei de Ştiinţe din Guangdong şi din alte instituţii a propus un potenţial mecanism de intervenţie cu ingrediente bogate în seleniu – fructe de mare, crucifere, ciuperci, germeni de grâu - , pentru ameliorarea stării de sănătate a persoanelor afectate.
Compartiment pentru copiii cu autism, la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iași
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe