Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Alergii severe, printre efectele adverse ale vaccinului anti-COVID de la Novavax

Viața Medicală
L. Budin vineri, 15 iulie 2022, ora 09:03

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat că a identificat reacţii alergice severe, printre efectele secundare ale vaccinului anti-COVID-19 de la compania Novavax.

Vaccinul a fost autorizat miercuri, 13 iulie, de organismele de reglementare din Statele Unite, iar eticheta produsului din această ţară avertizează împotriva administrării vaccinului persoanelor cu antecedente de reacţii alergice la oricare dintre componentele acestuia, informează Reuters și Agerpres.

falsa-vaccinare1

EMA a precizat că va actualiza informaţiile referitoare la produs pentru serul Novavax, astfel încât acestea să includă printre efectele secundare o senzaţie neobişnuită sau o sensibilitate redusă la nivelul pielii.

Doar 250.000 de doze de vaccin Novavax împotriva COVID-19 - Nuvaxovid - au fost administrate în Europa până în prezent, de la lansarea sa în decembrie, arată Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC).

Vaccinul Novavax a fost autorizat în Statele Unite

Noi dovezi despre modul în care COVID distruge țesutul cerebral

 

Etichete: anunt ema alergii severe efecte secundare administrare vaccin novavax

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.