Newsflash
Internaționale

Alcoolul interferează cu vaccinul rusesc împotriva COVID-19

de Dr. Alina SIMACHE - dec. 18 2020
Alcoolul interferează cu vaccinul rusesc împotriva COVID-19

Cei care beneficiază de administrarea vaccinului rusesc Sputnik V împotriva COVID-19 ar trebui să evite consumul de alcool timp de două luni, potrivit avertizărilor emise de reprezentanţii sanitari.

Rușii și-au manifestat îngrijorarea cu privire la acest aspect, sugerând că interdicţia consumului de alcool asociată vaccinării „nu este rezonabilă”, în special în perspectiva apropierii sărbătorilor de iarnă.

Cei ce doresc să se vaccineze ar trebui să renunţe la consumul de alcool cu cel puţin două săptămâni anterior administrării primelor două injecţii, abstinenţa fiind recomandată ulterior pentru cel puţin 42 de zile, a declarat, pentru postul de radio Komsomolskaia Pravda, Anna Popova, șefa agenţiei responsabile de protecţia consumatorilor în Rusia.


Notă autor:

Bibliografie

https://www.reuters.com/article/health-coronavirus-russia-vaccine-alcoho/dont-mix-sputnik-vaccine-with-alcohol-says-russian-official-some-recoil-idUSKBN28J239

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe