Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Adulții cu sindrom Down au risc mai mare de deces din cauza COVID-19

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 24 februarie 2021, ora 15:42

Un studiu recent a scos la iveală că mortalitatea de pe urma COVID-19 în cazul adulților cu sindromul Down este mai mare.

O cercetare nouă a arătat că adulții cu sindromul Down au o probabilitate mai mare de deces din cauza COVID-19 decât populația generală, iar rezultatele sprijină nevoia de a prioritiza vaccinarea persoanelor cu această boală genetică. 

risc covid sindromul down

Investigatorii au descoperit că adulții cu sindrom Down au o predispoziție de aproape trei ori mai mare de a muri din cauza COVID-19 decât populația genrală. Acest risc crescut a fost în special vizibil în a cincea decadă de viață: o persoană de 40 de ani cu sindrom Down a avut un risc similar de deces de pe urma COVID-19 ca o persoană cu 30 de ani mai în vârstă, din populația generală, scrie www.sciencedaily.com. Studiul a fost publicat săptămâna aceasta în EClinical Medicine, un jurnal clinic publicat de The Lancet.

„Studiul nostru, care se bazează pe peste 1000 de pacienți unici cu COVID-19 cu sindromul Down, arată că indivizii cu sindromul Down adesea au simptime mult mai severe la spitalizare și se confruntă cu rate înalte ale complicațiilor pulmonare asociate cu mortalitatea crescută. Aceste rezultate au implicații pentru managementul preventiv și clinic al pacienților COVID-19 cu sindrom Down și pun accentul pe nevoia de a prioritiza la vaccinare indivizii cu sindromul Down”, a declarat Anke Huels, profesor asistent de epidemiologie la Emory University's Rollins School of Public Health și primul autor al acestui studiu.

Pentru a colecta informațiile necesare pentru studiu, oamenii de știință din această inițiativă au lansat un chestionar internațional pentru clinicienii și persoanele care îngrijeau indivizi cu sindrom Down infectați cu COVID-19, în perioada aprilie-octombrie 2020. Respondenții acestui chestionar au fost, în principal, din Europa, SUA, America Latină și India.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: risc deces risc de deces risc covid-19 sindrom Down sindromul down

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.