Newsflash
Internaționale

A fost aprobat boosterul Pfizer pentru adolescenţi şi vaccinul Moderna la copii de 6-11 ani

de Dorina Novac - feb. 25 2022
A fost aprobat boosterul Pfizer pentru adolescenţi şi vaccinul Moderna la copii de 6-11 ani

Agenţia Europeană a Medicamentului a anunţat joi că a autorizat folosirea dozelor de rapel (booster) ale vaccinului Pfizer-BioNTech COVID-19 pentru copiii cu vârsta de 12 ani şi peste.

vaccinare copii

„Comitetul pentru Medicamente de Uz Uman (CHMP) al EMA a recomandat ca o doză de rapel a vaccinului anti-COVID Comirnaty să poată fi administrată, acolo unde este cazul, adolescenţilor începând cu vârsta de 12 ani”, a declarat autoritatea europeană de reglementare într-un comunicat de presă.

De asemenea, EMA a dat joi undă verde utilizării extinse a vaccinului Moderna la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 11 ani, scrie Agerpres.

Vaccinul Moderna, Spikevax, este deja aprobat pentru utilizare la adulţi şi copii de 12 ani şi peste această vârstă. Doza de Spikevax la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 11 ani va fi de 50 de micrograme în loc de 100 de micrograme utilizate pentru persoanele de 12 ani şi peste această vârstă, a indicat agenţia.

Recomandările CHMP al EMA vor fi urmate de decizii finale ale Comisiei Europene.

Demersurile vin după ce mai multe ţări UE au început deja să ofere adolescenţilor doze booster cu vaccinul Pfizer.

Comitetul german pentru vaccinuri a recomandat în ianuarie tuturor copiilor cu vârsta între 12 şi 17 să primească o doză booster, după schema iniţială cu două doze. Alte naţiuni din regiune au urmat exemplul.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe