Newsflash
Știri

Infecțiile urinare afectează cel puțin 5 din 10 femei

de Dorina Novac - iul. 7 2022
Infecțiile urinare afectează cel puțin 5 din 10 femei

Cel puțin 5 femei din 10 au măcar o infecție urinară în timpul vieții. Aceasta poate să apară la orice vârstă, însă pentru 50% dintre femeile diagnosticate patologia recidivează deoarece tratamentul nu este dus până la capăt.

Statisticile arată că infecțiile urinare sunt mai frecvente în rândul femeilor decât al bărbaților, iar gravidele, lăuzele și pacientele aflate la menopauză reprezintă o categorie aparte predispusă la episoade repetate de infecții urinare.

infectiile urinare

Pe lângă acest lucru, în sezonul estival sunt mai frecvente problemele tractului urinar decât în celelalte luni ale anului.

„Infecțiile urinare pot să apară la orice vârstă, însă pentru 50% dintre femeile diagnosticate patologia recidivează deoarece tratamentul nu este dus până la capăt. Oricare ar fi varianta de tratament pe care pacientele îl urmează, medicii subliniază că este important să nu se renunțe la tratament chiar dacă starea se îmbunătățește și durerea dispare după câteva zile de la administrare”, se arată într-un comunicat.

Potrivit dr. Alina-Elena Bordea, medic ginecolog, cele mai frecvente simptome care aduc pacientele la medic sunt: dureri la urinare, dureri în zona abdomenului inferior, senzația de arsură, febră, urinări frecvente (inclusiv în timpul nopții).

În cazul gravidelor sau femeilor la menopauză, aceste simptome sunt mai accentuate.

Vara este anotimpul când infecțiile urinare sunt mai frecvente decât în restul anului din cauza deshidratării corpului, ceea ce facilitează dezvoltarea bacteriilor.

Conf. dr. Răzvan Bardan a precizat că expunerea la frig, baia în piscină sau în mare contribuie, de asemenea, la apariția acestei patologii, deoarece scade mecanismul de apărare la nivelul vezicii urinare.

„Femeile cu infecții urinare au la dispoziție soluții eficiente. Unul dintre acestea este ITU-STOP, un supliment alimentar cu formulă unică și concentrată, care asigură o protecție dublă împotriva infecțiilor de tract urinar acute și repetate. ITU-STOP ajută la prevenirea cistitelor de cauză hormonală, care apar în sarcină sau la femeile cu menopauză ori în urma utilizării cateterelor urinare”, se mai arată în comunicat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe