Newsflash
Industria farmaceutică

Ziua Internațională a Îngrijirii Personale, marcată la 24 iulie

de Florentina Ionescu - iul. 23 2021
Ziua Internațională a Îngrijirii Personale, marcată la 24 iulie

O companie biofarmaceutică care activează pe piața globală se implică anul acesta într-un demers, cu ocazia Zilei Internaționale a Îngrijirii personale. Astfel, aceasta susţine campania #SelfCarePromise.

Sanofi Consumer HealthCare (CHC) pledează pentru importanța îngrijirii personale, cu un rol esenţial nu doar la nivel individual, ci și pentru sănătatea publică şi pentru sustenabilitatea sistemelor de sănătate. 

ziua internationala a ingrijirii personale sanofi

Anul acesta, de Ziua Internațională a Îngrijirii Personale, compania farmaceutică menționată anterior susţine campania iniţiată de Global Self-Care Federation (GSCF) -#PromisiuneaDeÎngrijirePersonală (#SelfCarePromise) și încurajează publicul larg să își asume angajamentul de a adopta cel puţin un comportament nou în rutina zilnică pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

Importanța practicilor de autoîngrijire

Ziua Internațională a Îngrijirii Personale este marcată în fiecare an pe 24 iulie și este un prilej bun pentru a evidenția importanţa practicilor de autoîngrijire.

Pe măsură ce lumea se redeschide treptat și se adaptează la impactul pe care îl are pandemia Covid-19, adoptarea acțiunilor de îngrijire personală ar trebui să rămână o prioritate.

Mai mult ca oricând, preocuparea pentru menţinerea sănătăţii nu este un lux, ci o necesitate, bazându-se pe responsabilitatea socială colectivă pentru reducerea și prevenirea bolilor, spun reprezentanții companiei biofarmaceutice.

„Din fericire, astăzi multe probleme de sănătate pot fi deja diagnosticate și gestionate prin intervenții de autoîngrijire. A intregra îngrijirea sănătăţii personale în rutina zilnică poate produce beneficii pe termen lung pentru sănătate, atât pentru individ, cât şi pentru societate în ansamblu. Vă invit să reflectaţi în ce acţiune benefică pentru îmbunătăţirea sau menţinerea sănătăţii voastre sunteţi dispuşi să vă implicaţi – şi chiar să vă înscrieţi pe platforma campaniei #PromisiuneaDeÎngrijirePersonală – insuflându-le această atitudine şi persoanelor dragi de lângă voi, pentru ca impactul să fie şi mai mare. În ceea ce mă priveşte, promisiunea mea este aceea de a practica mai des gândirea pozitivă şi de a acorda o mai mare atenţie mişcării fizice în perioada următoare”, a declarat Iulia Roşian, consumer healthcare general manager la Sanofi România & Moldova.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe