Newsflash
Industria farmaceutică

Zentiva și Salvamont România semnalizează 60 de vârfuri montane

de L. Budin - aug. 2 2022
Zentiva și Salvamont România semnalizează 60 de vârfuri montane

Grupul Zentiva operaționalizează viziunea sa asupra protecției resurselor naturale și sustenabilității prin acțiuni care vizează diminuarea amprentei de carbon și susținerea proiectelor de mediu.

Echipele Salvamont România și voluntarii Zentiva au început deja amplasarea de plăcuțe toponimice.

Zentiva mereu la inaltime

Primele vârfuri marcate sunt Baicu și Bloju din județul Caraș Severin și vârfurile Păpușa, Iezer și Micaia din masivul Parâng. Au urmat vârfurile Omu - Dâmbovița, Parângul Mic - Hunedoara, Rarău - Suceava, Vlădeasa - Cluj și Pietrosu - Maramureș.

Sub umbrela Zentiva PlanetZ, grupul operaționalizează viziunea sa asupra protecției resurselor naturale și sustenabilității prin acțiuni care vizează diminuarea amprentei de carbon și prin susținerea proiectelor de mediu”, se arată într-un comunicat.

Prin proiectul „Zentiva mereu la înățime” salvamontiștii și reprezentanții Zentiva au reușit până în acest moment să semnalizeze 24 de vârfuri din 8 județe din țară.

Multe vârfuri din România nu sunt marcate corespunzător, iar acest lucru îngreunează orientarea celor care fac drumeții. (...) În acest proiect îi avem alături pe partenerii de la Salvamont România, care demonstrează în fiecare zi că activitatea de salvare montană se desfășoară cu adevărat la înălțime” a declarat Ane-Maria Șerban, Product Manager Zentiva România, inițiatoarea proiectului.

Plăcuțele au fost amplasate pe trasee montane frecventate, acolo unde lipseau sau erau deteriorate. Acțiunea are loc în 27 de masive montane, din 14 județe.

Este o bună oportunitate ca echipa Salvamont România, formată din oameni inimoși și dăruiți meseriei nobile pe care și-au ales-o, împreună cu echipa Zentiva, să contribuie, încă o dată, la siguranța oamenilor din jurul nostru și la promovarea unui stil de viață sănătos. Am fost plăcut surprinși să aflăm că anul acesta Zentiva aniversează 60 de ani de activitate în România și că organizația acordă o grijă deosebită sănătății mediului în care trăim şi comunității”, a declarat prof. Sabin Cornoiu - președintele Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România.

Grupul Zentiva este un furnizor major de medicamente generice care acoperă peste 15 arii terapeutice, din care terapia durerii, urologie, gastro, reumatologie și ariile strategice precum oncologie, cardiovascular, diabet, respirator și OTC-uri.

Efectul variațiilor de temperatură asupra organismului

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe