Newsflash
Industria farmaceutică

Vaccinul gripal, disponibil în farmacii în a doua jumătate a lunii septembrie

de Dorina Novac - sept. 10 2020
Vaccinul gripal, disponibil în farmacii în a doua jumătate a lunii septembrie

Sanofi România anunță că vaccinul gripal VaxigripTetra® va fi disponibil în farmaciile din România începând cu a doua jumătate a lunii septembrie.

Potrivit unui comunicat de presă, vaccinul gripal VaxigripTetra® poate fi recomandat de medici pentru imunizarea adulților, inclusiv a gravidelor, a adolescenților și a copiilor cu vârste de la 6 luni, precum și pentru protecția pasivă a sugarilor cu vârsta sub 6 luni, prin imunizarea femeilor gravide.

vaccin antigriapl
Sursă imagine: Pixabay

 

„Ne străduim constant să dezvoltăm soluții noi de imunizare, dar și să le îmbunătățim pe cele deja existente, cum este și cazul VaxigripTetra®. Astfel, putem contribui la protejarea antigripală a populației din România prin furnizarea unui vaccin pentru toate grupele de vârstă”, a declarat dr. Mirela Puchiliță, Medical Head Sanofi Pasteur, România și Moldova.

Aceasta a precizat că vaccinarea rămâne cea mai bună modalitate de prevenire a gripei și a riscului de complicații generate de îmbolnăvire.

Mai mult, potrivit ei, prevenirea spitalizărilor cauzate de gripă ar putea ajuta sistemul sanitar deja suprasolicitat din cauza pandemiei de COVID-19.

În România, vaccinarea antigripală este acoperită majoritar prin Programul Național de Imunizare derulat de Ministerul Sănătății, prin intermediul campaniei de vaccinare antigripală gratuită, desfășurată prin cabinetele medicilor de familie pentru categoriile de populație la risc.

Sursa citată precizează că, pentru populația care nu intră în categoriile la risc incluse în Programul Național de Vaccinare, vaccinul gripal poate fi achiziționat în baza prescripției din farmaciile cu circuit deschis sau din centrele medicale private.

„Numărul de doze de vaccin gripal VaxigripTetra® pe care ne-am angajat să le producem și să le distribuim în acest an pentru piața privată din România sunt estimate nu doar pe baza cererii din sezoanele precedente, ci și pe baza pre-comenzilor și nevoilor identificate împreună cu partenerii comerciali”, a menționat dr. Lidija Milicevic, director general Sanofi Pasteur, Romania și Moldova.

VaxigripTetra® este un vaccin gripal tetravalent, care conține două tulpini de tip A și două tulpini B ale virusului gripal, conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății.

Acesta a fost autorizat pentru punere pe piață în Uniunea Europeană în anul 2016.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe