Newsflash
Industria farmaceutică

Simona Cocoș, nou mandat la conducerea operațiunilor Zentiva din România

de L. Budin - mar. 27 2023
Simona Cocoș, nou mandat la conducerea operațiunilor  Zentiva din România

Simona Cocoș conduce Zentiva România și Republica Moldova din 2009 și, din 2018, coordonează operațiunile tuturor entităților Grupului Zentiva din România.

Consiliul de Administrație al Zentiva SA a decis numirea și confirmarea Simonei Cocoș în funcția de Președinte al Consiliului de Administrație și Director General al Zentiva SA pentru un nou mandat valabil până la 21 martie 2027, se arată într-un comunicat. 

Simona-Cocos-zentiva

Companiile din România, parte a grupului Zentiva, sunt împreună numărul unu în volume pe piața totală (medicamente cu și fără prescripție medicală) și numărul unu în volume și valoare pe piața medicamentelor generice din România (medicamente cu prescripție medicală, generice), cu un portofoliu de 259 de mărci.

Sunt onorată să primesc un nou mandat la conducerea companiei în care am lucrat cea mai mare parte din carieră. Sunt recunoscătoare întregii echipe Zentiva și sunt mândră de cultura companiei orientată către oameni. Mandatul meu este de a îndruma compania spre creștere într-un context economic și de reglementare dificil, ajutând oamenii să aibă acces la medicamente moderne și accesibile și pe colegii noștri să își găsească satisfacția și împlinirea la locul de muncă. Voi continua să sprijin și să pun în practică angajamentele de sustenabilitate ale Zentiva pentru un viitor mai sigur, mai sănătos și mai durabil pentru toate generațiile”, a declarat Simona Cocoș.

În România, grupul Zentiva reunește companiile Zentiva S.A., Labormed-Pharma S.A. și Labormed Pharma Trading S.R.L. (fostă Alvogen România S.R.L.). Grupul este un furnizor important de medicamente generice care acoperă peste 15 arii terapeutice, inclusiv terapia durerii, urologie, gastro, reumatologie și arii strategice precum oncologie, cardiovascular, diabet, aparat respirator și OTC.

Unul din 10 medicamente vândute în farmacii și unul din 4 medicamente utilizate în spitale sunt produse de fabricile Zentiva. Entitățile Zentiva au împreună aproximativ 1.300 de angajați pe plan local, din care aproximativ 850 în operațiuni industriale (de producție), 350 în activități comerciale și aproximativ 100 în poziții globale, se subliniază în comunicat.

Apa la sticlă: oprirea consumului, benefică pentru oameni și mediu

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe