Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  BUSINESS  »  Industria farmaceutică

Sandoz vrea să preia de la GSK activitatea de comercializare a unor antibiotice

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 17 iunie 2021, ora 10:25

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea de către Sandoz AG a unei activitatăți de comercializare de la GlaxoSmithKline.

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin Sandoz AG intenționează să preia de la GlaxoSmithKline ( GSK) activitatea de comercializare a antibioticelor pe bază de cefalosporină, potrivit unui comunicat de presă remis redacției. 

antibiotice
Fotografie creată de Pietro Jeng, de la Pexels

Sandoz AG Elveția este membră a Grupului Novartis și desfășoară activități în domeniul cercetării, dezvoltării, distribuției și comercializării de produse farmaceutice.

GSK este o companie farmaceutică cu sediul în Marea Britanie, activă în domeniul cercetării, dezvoltării, distribuției și comercializării de produse farmaceutice. Activitatea de comercializare ce urmează a fi preluată de către Sandoz AG include mărcile Zinnat, Zinacef și Fortum1, se arată în același comunicat.

Analiză făcută de Consiliul Concurenței

În România, cele două grupuri sunt prezente în domeniul comercializării de produse farmaceutice. În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal. Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Etichete: GSK GlaxoSmithKline consiliul concurentei utilizare antibiotice cefalosporina sandoz

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.