Newsflash
Industria farmaceutică

Plan de sustenabilitate: Zentiva vrea să planteze 1 milion de copaci până-n 2030

de L. Budin - mar. 22 2023
Plan de sustenabilitate: Zentiva vrea să planteze 1 milion de copaci până-n 2030

Compania generează emisii de carbon și este conștientă de impactul său asupra mediului - de aceea, s-a angajat într-un program de sustenabilitate ca parte a strategiei sale de afaceri.

În 2019, compania a plantat primii copaci în România, în munții Făgăraș. De atunci, la nivel de grup, s-au plantat deja peste 250.000 de copaci ca parte a programului de reîmpădurire și compensare. Formalizarea angajamentului 1 milion copaci plantați este o altă piatră de hotar pentru echipa Zentiva din toate țările grupului, se arată într-un comunicat.

Zentiva-milion copaci

La Zentiva, asigurăm aprovizionarea cu medicamente, peste 100 de milioane de oameni din Europa și nu numai, având încredere în produsele noastre. Am definit o strategie de sustenabilitate cuprinzătoare și dorim să ne oficializăm angajamentul de a deveni carbon neutri pentru Scop 1 și Scop 2 până în 2030. În plus, investim în continuare în programe pentru a ne îmbunătăți eficiența în gestionarea energiei, a apei și a deșeurilor”, a declarat Nick Haggar, CEO Zentiva.

România este una din țările care contribuie major la proiectul PlanetZ de împădurire.

Începând cu 2019 ne-am asumat angajamentul de a contribui pe termen lung la reabilitarea biodiversității și am plantat zeci de mii de copaci în areale defrișate de decenii în Munții Făgăraș. Ținta stabilită la nivelul grupului Zentiva va continua aceste eforturi acolo unde va fi nevoie, asigurând generațiilor următoare un mediu mai sănătos. Proiectele noastre susțin și comunitățile locale și vom explora susținerea creșterii și protejării albinelor, care au un rol vital în menținerea biodiversității și echilibrului ecosistemelor”, a declarat Ioana Lucescu, director comunicare Zentiva România și coordonator al proiectului de împădurire din țară.

Zentiva a continuat să își reducă semnificativ emisiile de CO2 în 2022, după o reducere de 16% în 2021, se mai arată în comunicat.

Apa la sticlă: oprirea consumului, benefică pentru oameni și mediu

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe