Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  BUSINESS  »  Industria farmaceutică

Pfizer și BIONTECH încep curând testele umane pentru un vaccin COVID-19

Viața Medicală
Dr. Laura Davidescu luni, 13 aprilie 2020, ora 08:36

Pfizer și BIONTECH au anunțat că-și accelerează eforturile de dezvoltare a unui vaccin împotriva noului coronavirus, iar testele umane ar putea începe la finele lui aprilie.

Scopul acestui joint-venture este să dezvolte cât mai rapid acest vaccin, destinat inițial Statelor Unite și Europei, capacitatea de producție urmând ulterior să se extindă pentru a acoperi și alte zone ale globului, se anunță într-un comunicat de presă dat publicității pe 9 aprilie de către Pfizer.

BIONTECH va ajuta prin multiplicarea mRNA (molecula de transcripție a mesajului genetic –n.r.), care este de așteptat să intre în teste umane la sfârșitul lunii aprilie 2020.

Pfizer, la rândul său, va contribui cu vastele sale facilități de dezvoltare, cercetare clinică, omologare, fabricare și distribuție a vaccinului.

În perioada studiilor clinice, BIONTECH și partenerii săi vor asigura stocul de vaccin din unități de producție europene, certificate GMP, urmând ca, împreună cu specialiștii de la Pfizer, să scaleze capacitatea de producție astfel încât să poată acoperi cererea de vaccin în întreaga lume (cu excepția Chinei, unde BIONTECH deja colaborează cu Fosun Pharma).

“Combaterea pandemiei de COVID-19 va necesita o colaborare fără precedent în ecosistemul inovației, companiile urmând să-și pună la un loc abilitățile cum nu au mai făcut-o niciodată până acum”, a declarant Mikael Dolsten, Chief Scientific Officer și Președinte Worldwide Research, Development & Medical la Pfizer.

“Sunt mândru de colaborarea Pfizer cu BIONTECH și avem toată încrederea în capacitatea noastră de a valorifica puterea științei - împreună - pentru a produce un potențial vaccin, de care lumea are nevoie cât mai repede posibil.”

“Am început deja să lucrăm cu Pfizer la vaccinul COVID-19 și suntem încântați să anunțăm aceste detalii suplimentare ale colaborării noastre, care reflectă angajamentul ferm al ambelor companii de a se mișca rapid pentru a aduce un vaccin sigur și eficient pentru pacienții din întreaga lume,” a declarat cofondatorul și CEO-ul BIONTECH, dr. Ugur Sahin.

Etichete: vaccin coronavirus pfizer biontech cercetare covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC