Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  BUSINESS  »  Industria farmaceutică

O companie farma vrea să aducă ivermectină de uz uman în țară

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 10 martie 2021, ora 13:04

Compania farmaceutică Terapia aşteaptă undă verde din partea autorităţilor române pentru a livra ivermectină de uz uman.

Dacă autoritățile vor da undă verde, vor fi livrate lunar 200.000 de mii de tablete de Ivermectină, de uz uman, se arată într-un comunicat de presă al companiei Terapia - o companie SUN PHARMA remis redacției. 

ivermectina

Producătorul de medicamente a precizat că aşteaptă din partea autorităţilor române acordul privind includerea Ivermectinei în protocolul naţional standard pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19, pentru a putea aduce lunar în ţară aproximativ 200.000 de mii de tablete de Ivermectină, de uz uman.

Conform studiilor clinice efectuate până în prezent, tratamentul cu Ivermectină poate fi administrat pacienţilor infectaţi în oricare din stadiile bolii, preferabil imediat după debutul simptomelor, pentru prevenirea formelor grave, spitalizărilor şi deceselor, potrivit sursei citate.

Ivermectina a dovedit o eficiență semnificativă în tratarea pacienţilor infectaţi

Ivermectina este un medicament antiparazitar, utilizat de peste 40 de ani, inclus pe lista „medicamentelor esențiale” ² a Organizației Mondiale a Sănătății. Această moleculă antiparazitară este sigură şi a fost utilizată de aproximativ 3.7 miliarde de oameni la nivel mondial ¹.

În urma finalizării studiilor clinice, s-a ajuns la concluzia că Ivermectina are o  eficacitatea semnificativă atât în profilaxia (pre şi post-expunere) infecției cu SARS-CoV-2, dar și în toate stadiile de evoluție a bolii ³. 

Datele științifice au mai arătat, de asemenea, efecte benefice inclusiv la persoanele cele mai expuse riscului (vârstnici cu comorbidități, obezi, instituționalizați, etc.) 4.

Referințe:
1.https://covid19criticalcare.com/wp-content/uploads/2021/01/FLCCC-Kory-Lecture-on-Ivermectin-YPO-Gold-SCalifornia-Jan.27.2021.pdf
2.https://www.who.int/groups/expert-committee-on-selection-and-use-of-essential-medicines/essential-medicines-lists
3.https://covid19criticalcare.com/medical-evidence/ivermectin/
4.https://covid19criticalcare.com/

Etichete: ivermectina ivermectin Ivermectină Ivermectol Terapia Sun Pharma dragos damian tratament impotriva COVID-19 tratament covid tratament covid-19 tratament coronavirus protocol de tratament covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.