Newsflash
Industria farmaceutică

O companie farma vrea să aducă ivermectină de uz uman în țară

de Florentina Ionescu - mar. 10 2021
O companie farma vrea să aducă ivermectină de uz uman în țară

Compania farmaceutică Terapia aşteaptă undă verde din partea autorităţilor române pentru a livra ivermectină de uz uman.

Dacă autoritățile vor da undă verde, vor fi livrate lunar 200.000 de mii de tablete de Ivermectină, de uz uman, se arată într-un comunicat de presă al companiei Terapia - o companie SUN PHARMA remis redacției. 

ivermectina

Producătorul de medicamente a precizat că aşteaptă din partea autorităţilor române acordul privind includerea Ivermectinei în protocolul naţional standard pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19, pentru a putea aduce lunar în ţară aproximativ 200.000 de mii de tablete de Ivermectină, de uz uman.

Conform studiilor clinice efectuate până în prezent, tratamentul cu Ivermectină poate fi administrat pacienţilor infectaţi în oricare din stadiile bolii, preferabil imediat după debutul simptomelor, pentru prevenirea formelor grave, spitalizărilor şi deceselor, potrivit sursei citate.

Ivermectina a dovedit o eficiență semnificativă în tratarea pacienţilor infectaţi

Ivermectina este un medicament antiparazitar, utilizat de peste 40 de ani, inclus pe lista „medicamentelor esențiale” ² a Organizației Mondiale a Sănătății. Această moleculă antiparazitară este sigură şi a fost utilizată de aproximativ 3.7 miliarde de oameni la nivel mondial ¹.

În urma finalizării studiilor clinice, s-a ajuns la concluzia că Ivermectina are o  eficacitatea semnificativă atât în profilaxia (pre şi post-expunere) infecției cu SARS-CoV-2, dar și în toate stadiile de evoluție a bolii ³. 

Datele științifice au mai arătat, de asemenea, efecte benefice inclusiv la persoanele cele mai expuse riscului (vârstnici cu comorbidități, obezi, instituționalizați, etc.) 4.


Notă autor:

Referințe:
1.https://covid19criticalcare.com/wp-content/uploads/2021/01/FLCCC-Kory-Lecture-on-Ivermectin-YPO-Gold-SCalifornia-Jan.27.2021.pdf
2.https://www.who.int/groups/expert-committee-on-selection-and-use-of-essential-medicines/essential-medicines-lists
3.https://covid19criticalcare.com/medical-evidence/ivermectin/
4.https://covid19criticalcare.com/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe