Newsflash
Industria farmaceutică

Mai multe companii își unesc forțele în cadrul Maratonului Vaccinării de la Cluj

de Florentina Ionescu - mai 14 2021
Mai multe companii își unesc forțele în cadrul Maratonului Vaccinării de la Cluj

O companie farmaceutică din România anunță că va deschide propriul centru de vaccinare împotriva COVID-19 în cadrul unității sale din Cluj.

Mai multe companii își unesc forțele într-un maraton al solidarității pentru imunizarea angajaților și sportivilor împotriva COVID-19, se arată într-un comunicat remis redacției. 

centru de vaccinare terapia

Terapia - o companie Sun Pharma, un important producător de medicamente din România, anunță că deschide propriului centru de vaccinare în interiorul unității sale din Cluj, unde va organiza un maraton de vaccinare în perioada 14-15 mai 2021, pentru a asigura accesul facil la imunizare pentru angajații Terapia.

Totodată, centrul de vaccinare va fi disponibil și pentru angajații altor companii importante din Cluj precum: Farmec, Banca Transilvania şi pentru membrii ai clubului de fotbal FC Universitatea Cluj.

Diplomă în semn de recunoștință

Astfel, peste 200 de angajaţi şi familiile acestora vor fi vaccinați cu serul produs de Pfizer- BioNTech în centrul de vaccinare amenajat de Terapia în incinta propriei Unităţi de Studii Clinice şi Bioechivalență din Cluj, începând de astăzi, 14 mai, timp de două zile, în cadrul maratonului de vaccinare împotriva COVID-19.

Persoanele care se vor vaccina în centrul Terapia vor fi primi şi o diplomă de apreciere în semn de recunoștință pentru responsabilitatea dovedită în cursa împotriva COVID-19.

„Încă de la începutul pandemiei, Terapia a susținut eforturile autorităţilor împotriva răspândirii pandemiei Covid-19 iar acum se alătură cu bucurie campaniei de vaccinare prin organizarea acestei acțiuni de imunizare. Solidaritatea celor mai emblematice mărci ale oraşului Cluj-Napoca care îşi unesc forţele în lupta împotriva virusului SARS-CoV-2 reprezintă un gest de mare responsabilitate care va avea cu siguranță un impact pozitiv în comunitate şi va contribui la efortul naţional de a opri pandemia şi de a reveni la o viaţă normală, atât în viața noastră de zi cu zi, cât și în cea de afaceri, sprijinind astfel redresarea creşterii economice”, a declarat dr. Dragoș Damian, CEO Terapia.

Personal medical specializat, implicat în maraton

Activitatea de vaccinare propriu-zisă din centrul de imunizare înființat de Terapia va fi asigurată de personal medical specializat și pregătit corespunzător care va monitoriza cu atenție întregul proces de imunizare, iar persoanele vaccinate vor fi înregistrate oficial în Registrul Electronic Național de Vaccinări, se arată în același comunicat de presă.

Centrul a fost autorizat de către Direcția de Sănătate Publică Cluj, cu sprijinul Prefecturii Cluj şi al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală a Primăriei Cluj-Napoca şi asigură condiţii optime de păstrare a serurilor pentru imunizare, având agregate frigorifice calificate care permit stocarea vaccinului în condiţii optime, respectând astfel toate cerințele Departamentului de Sănătate Publică pentru acest tip de facilități.

Compania Terapia a anunțat că intenţionează să continue acţiunea de imunizare prin aceste mini-maratoane care se vor desfăşura în perioada weekend-urilor pe tot parcursul verii, urmând ca centrul să devină disponibil şi populaţiei largi în următoarea perioadă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe