Newsflash
Industria farmaceutică

Johnson & Johnson: teste accelerate pentru vaccinul pentru COVID-19

de Florentina Ionescu - iun. 12 2020
Johnson & Johnson: teste accelerate pentru vaccinul pentru COVID-19

Compania Johnson & Johnson anunță accelerarea testelor clinice pentru vaccinul candidat pentru COVID-19. Este vorba de faza 1/2a a studiului clinic, care va începe în a doua jumătate a lunii iulie.

Într-un comunicat remis redacției, Johnson & Johnson a anunțat că, prin Janssen Companiile Farmaceutice, a accelerat inițierea fazei 1/2a, primul studiu clinic uman din cadrul investigării vaccinului împotriva virusului SARS-CoV-2, Ad26.COV2-S, recombinat.

Inițial planificat pentru luna septembrie, studiul este estimat că va începe în a doua parte a lunii iulie.

vaccin studiu clinic Johnson

„În baza datelor preclinice solide pe care le-am înregistrat până acum, precum și datorită interacțiunii cu autoritățile de reglementare, am reușit să accelerăm suplimentar dezvoltarea clinică a investigării vaccinului SARS-CoV-2, Ad26.COV2-S, recombinat”, a declarat dr. Paul Stoffels, vicepreședinte al Comitetului Executiv și preşedinte al Comitetului Ştiinţific Johnson & Johnson.

Acesta a mai declarat că, simultan, compania continuă eforturile de întărire a parteneriatelor globale importante, precum și investițiile în tehnologiile de producție a vaccinului și în capacitățile de fabricație.

„Scopul nostru e să ne asigurăm că putem livra lumii un vaccin și să protejăm oamenii de pretutindeni în fața acestei pandemii”, a completat dr. Paul Stoffels.

SUA și Belgia vor participa la studiu

Potrivit sursei citate, studiul randomizat, dublu-orb, controlat cu placebo al fazei 1/2a va evalua siguranța, reactogenicitatea (răspunsul la vaccinare) și imunogenicitatea (răspunsul imun) la vaccinul SARS-CoV-2, Ad26.COV2-S, recombinant, investigat în rândul a 1.045 de adulți sănătoși cu vârste între 18 și 55 de ani, precum și în rândul adulților cu vârste de peste 65 de ani. Studiul va avea loc în SUA și Belgia.

Citește și: Vaccinuri candidate pentru COVID-19

Compania Johnson & Johnson este în discuții cu Institutul Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA pentru a începe faza a 3-a a vaccinului SARS-CoV-2, Ad26.COV2-S, recombinant, studiu clinic devansat față de programarea inițială, ca rezultat așteptat al studiilor din faza 1 și a aprobarilor instituțiilor de reglementare.

Eforturile Johnson & Johnson de a accelera dezvoltarea și producerea unui vaccin împotriva SARS-CoV-2 sunt susținute de o strânsă colaborare între Janssen și Autoritatea de Cercetare și Dezvoltare Avansată Biomedicală (BARDA), parte a Biroului Secretarului Adjunct pentru Pregătire și Răspuns (ASPR) la Departamentul de Sănătate și Servicii Umane al Statelor Unite.

COVID-19 aparține unei grupe de viruși denumită coronaviruși care atacă sistemul respirator. În prezent,  nu există niciun vaccin aprobat pentru tratamentul COVID-19.

Compania Johnson & Johnson mai spune în același comunicat că și-a luat angajamentul de a furniza peste un miliard de doze de vaccin la nivel global pe parcursul anului 2021, cu condiția ca vaccinul să fie sigur și eficient.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe