Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  BUSINESS  »  Industria farmaceutică

Investiții de peste 1 miliard de dolari în dezvoltarea unui vaccin pentru SARS-CoV-2

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 13 aprilie 2020, ora 11:36

Compania Johnson & Johnson a anunțat la începutul lunii aprilie că are un candidat principal pentru vaccinul COVID-19, boala cauzată de coronavirusul SARS-CoV-2, după un proces de identificare inițiat în ianuarie 2020.

vaccin covid19 johnson

Johnson & Johnson și Autoritatea de Cercetare și Dezvoltare Biomedicală Avansată (BARDA) se angajează să investească împreună peste 1 miliard de dolari în cercetarea și dezvoltarea vaccinului pentru noul coronavirus. Compania estimează iniţierea studiilor clinice de fază 1 pentru vaccinul candidat cel târziu în septembrie 2020, potrivit unui comunicat de presă. Totodată, reprezentanții ei anticipează că primele loturi de vaccin COVID-19 ar putea fi disponibile pentru aprobarea accelerată de punere pe piață la începutul lui 2021.

Peste un miliard de doze ar putea fi gata în curând

Astfel, printr-un nou parteneriat de referinţă, BARDA și Johnson & Johnson și-au luat angajamentul să investească această sumă în co-finanțarea cercetării, dezvoltării și testării clinice a vaccinului care ar putea fi folosit în lupta împotriva COVID-19. În susţinerea acestor eforturi, compania va folosi platformele sale deja validate pentru vaccinuri și resursele aferente, inclusiv personalul și infrastructura globală, în funcție de necesități.

Ca parte a acestui angajament, compania farmaceutică va extinde și capacitățile de producție globale, inclusiv printr-o unitate nouă de producție a vaccinului în SUA și extinderea unităţilor din alte țări. Suplimentarea capacității va facilita producția rapidă a unui vaccin și va permite furnizarea a peste un miliard de doze de vaccin eficient şi cu profil favorabil de siguranţă, la nivel global, se arată în comunicat. Compania intenționează să înceapă producția la risc și își ia angajamentul de a oferi publicului un vaccin accesibil, în condiții non-profit, pentru folosire în regim de urgență în timpul pandemiei de COVID-19 .

Candidatul principal pentru vaccinul COVID-19

Compania a inițiat eforturile de cercetare a diferitelor potențiale vaccinuri candidate în ianuarie 2020, de îndată ce secvența noului coronavirus (cel care provoacă COVID-19) a devenit disponibilă. Mai multe echipe de cercetare, atât din cadrul Janssen (adică Janssen Companiile Farmaceutice ale Johnson & Johnson), cât și din Centrul Medical Beth Israel Deaconess, parte a Şcolii de Medicină Harvard, au realizat și au testat mai mulţi candidaţi pentru vaccin, folosind tehnologia AdVac® Janssen. Variantele diferite de vaccin au fost apoi testate, pentru a le identifica pe cele cu potenţialul cel mai bun în generarea unui răspuns imun în cadrul testelor preclinice.

În urma acestui demers, compania a identificat un candidat principal pentru vaccinul COVID-19 (cu două variante de rezervă), ceea ce duce la primele etape de producţie. Cercetătorii și-au propus să inițieze studiul de fază 1 în luna septembrie 2020, iar datele clinice privind siguranța și eficacitatea acestuia se estimează a fi disponibile până la sfârșitul anului 2020. Acest proces ar permite o disponibilitate a vaccinului pentru folosire în regim de urgență la începutul lui 2021.

Tehnologii deja validate

Programul vaccinului COVID-19 utilizează tehnologiile Janssen deja validate, AdVac® și PER.C6®, cu ajutorul cărora se pot dezvolta rapid noi vaccinuri candidate și pot scala producția candidatului optim pentru vaccin. Aceeași tehnologie a fost folosită și pentru dezvoltarea și fabricarea vaccinului companiei împotriva Ebola și în dezvoltarea candidaţilor pentru vaccinuri împotriva Zika, RSV și HIV care, acum, sunt în Faza 2 sau Faza 3 a dezvoltării clinice.

Sursa foto: Pixabay.com

Etichete: vaccin impotriva COVID-19 vaccin vaccinare covid tratament covid-19 covid 19 epidemie covid-19 covid-19 SARS-Cov-2 SARS–CoV–2 Johnson Janssen

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.