Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  BUSINESS  »  Industria farmaceutică

EMA evaluează utilizarea remdesivir la pacienții cu COVID-19 care nu au nevoie de oxigen

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 23 februarie 2021, ora 17:22

Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că demarează evaluarea utilizării Veklury (remdesivir) la pacienții cu COVID-19 care nu necesită oxigenoterapie.

EMA sau Agenția Europeană pentru Medicamente a demarat evaluarea unei cereri de extindere a utilizării Veklury ( remdesivir) pentru a include tratarea adulților cu COVID-19 care nu necesită oxigenoterapie, se arată într-un comunicat de presă preluat de site-ul ANMDMR

Remdesivir

Veklury este în prezent autorizat pentru tratamentul adulților și adolescenților (cu vârsta de 12 ani și peste și cu greutatea de cel puțin 40 kg) cu pneumonie care necesită oxigenoterapie (cu flux de oxigen scăzut sau crescut sau alte forme de suport ventilator neinvaziv, la începutul tratamentului).

Comitetul EMA pentru medicamente de uz uman (Committee for Medicinal Products for Human Use - CHMP) va evalua datele transmise de solicitant (Gilead Sciences) și va recomanda dacă ar trebui sau nu autorizată extinderea indicației.

Opinia CHMP va fi transmisă ulterior Comisiei Europene, care va emite o decizie finală cu caracter juridic obligatoriu aplicabilă în toate statele membre ale UE. EMA va comunica rezultatul evaluării, care este așteptat până în vară.

Veklury a fost autorizat pentru prima dată în Uniunea Europeană în iulie 2020. Substanța activă a acestuia, remdesivir, este un inhibitor al ARN polimerazei virale care afectează producerea de material genetic viral, împiedicând multiplicarea virusului SARS-CoV-2 în interiorul celulelor. Pentru mai multe informații, accesați website-ul Agenției Europene pentru Medicamente.

Etichete: remdesivir oxigenoterapie EMA agentie agentia europeana pentru medicamente agentia europeana a medicamentului ANMDMR ANMDM Agentia Nationala a Medicamentului covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.