Newsflash
Industria farmaceutică

Donație de 3.600 de litri de dezinfectanți pentru spitalele din România

de Dorina Novac - mai 11 2020
Donație de 3.600 de litri de dezinfectanți pentru spitalele din România

Zentiva România a produs 3.600 de litri de dezinfectanți (gel pentru mâini), care vor fi donați unităților medicale publice, spitalelor și cabinetelor medicale de pe întreg teritoriul țării.

Potrivit unui comunicat de presă, donația de dezinfectanți se adaugă celor peste 130.000 de echipamente de protecție distribuite către mai mult de 200 spitale și cabinete medicale individuale.

dezinfectanti

producătorul de medicamente generice a menționat că, în timpul record de 4 săptămâni, trecând prin etapele de testare, adaptare a liniei de producție, aprobări și finalizarea producției, cei 3.600 de litri de dezinfectant au plecat cu titlu de donație pentru a ajuta medicii și asistentele să se protejeze.

Zentiva 1

„Continuăm să sprijinim sistemul românesc de sănătate și corpul medical cu materiale indispensabile în această perioadă. Protejarea medicilor trebuie să fie prioritatea zero a tuturor! (...) Nu trebuie să uităm de medicii care asigură continuitatea asistenței medicale pacienților cu afecțiuni curente, cronice și cu urgențe medicale. De aceea, donațiile noastre merg către un număr extins de spitale, precum și către medicii de familie, aflați în egală măsură în prima linie”, a declarat Simona Cocoș, directorul general Zentiva România și Moldova.

Zentiva 3

Până la finalul lunii aprilie au fost donate următoarele tipuri de materiale: măști, mănuși de unică folosință, botoși, viziere, capeline, combinezoane, covorașe și soluție biocidă.

Sursa citată precizează că aceste materiale au fost distribuite în spitale, beneficiind de ele peste 7.200 de cadre medicale din linia întâi.


Notă autor:

Sursă imagine: Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe