Newsflash
Industria farmaceutică

Cristina Barbu, noul Country Head al companiei Takeda în România

de Florentina Ionescu - nov. 23 2020
Cristina Barbu, noul Country Head al companiei Takeda în România

O româncă ajunge la conducerea companiei bio-farmaceutice Takeda în România.

Cristina Barbu este noul Country Head al companiei menționate mai sus, în România. Având aproape 20 de ani de experiență în organizații farmaceutice cu focus major pe inovație, Cristina și-a început cariera în cadrul companiei Eli Lilly & Company ca Brand Manager, mai întâi în România, apoi în Europa de Sud-Est, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

medicamente farmacie artrita

Ulterior, Cristina Barbu s-a alăturat departamentului global de neuroștiințe din Statele Unite ale Americii, de unde a coordonat dezvoltarea strategiei globale de brand în Europa. Lucrând cu echipe multifuncționale din primele 10 piețe globale a reușit să construiască și să implementeze cu succes în cadrul acestor piețe strategia privind ADHD.

În 2010, s-a alăturat echipei AstraZeneca România în calitate de director de marketing, unde a pus bazele unei echipe performante, cu ajutorul căreia a reușit lansarea de noi produse prin implementarea de soluții personalizate ce au contribuit la creșterea accesului pacienților la inovație.

cristina barbu
Cristina Barbu

S-a mutat apoi în Marea Britanie unde a preluat roluri cu responsabilitate crescută, în țările din Europa Centrală și de Est. Ulterior, între 2018 și 2020 a ocupat poziția de Respiratory Commercial Director International pentru Asia, America Latină, Rusia, Orientul Mjlociu și Africa.

„Mă alătur unei companii cu o tradiție impresionantă, de peste 239 ani, în cercetarea și dezvoltarea produsselor inovatoare, bazată pe valori etice și, înainte de toate, acest lucru mă onorează. Ne aflăm într-un context special, în care sănătatea și sistemul medical se află pe buzele tuturor, prin urmare obiectivul meu principal este ca Takeda să contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate a românilor, prin terapiile sale inovatoare și personalizate de ultimă generație, care salvează vieți. Consider că pentru noi este esențială consolidarea și dezvoltarea parteneriatului cu autoritățile, cu comunitatea științifică și cu asociațiile de pacienți. De asemenea, îmi doresc dezvoltarea și creșterea echipei Takeda România”, a declarat Cristina Barbu.

Compania precizează, în același comunicat, și că își concentrează eforturile în patru arii terapeutice majore: oncologie, gastro-enterologie, hematologie și boli rare dar investește de asemenea și în cercetarea și dezvoltarea terapiilor derivate din plasmă și în vaccinuri.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe