Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  BUSINESS  »  Industria farmaceutică

Consiliul Concurenței: Sensiblu preia 23 de farmacii Optifarm

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 5 noiembrie 2021, ora 13:15

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea unor farmacii Optifarm de către Sensiblu SRL.

Astăzi, Consiliul Concurenţei a transmis că a autorizat tranzacţia prin care Sensiblu SRL intenționează să preia 23 de farmacii Optifarm

retete electronice farmacii din Romania

Sensiblu SRL este o companie activă pe piața comerțului cu amănuntul de produse farmaceutice și parafarmaceutice. Sensiblu SRL face parte din Grupul Penta Investments, specializat în investiții pe termen lung în diferite sectoare de activitate, printre care domeniul medical, serviciile bancare, investițiile imobiliare, industria divertismentului, etc.

În ceea ce privește domeniul produselor farmaceutice şi parafarmaceutice din România, pe segmentul de retail farmaceutic, Grupul Penta Investments operează lanţurile de farmacii Dr. Max şi Sensiblu, în timp ce pe piaţa comerţului cu ridicata de produse farmaceutice şi parafarmaceutice este prezent, în principal, prin Mediplus Exim SRL, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției de Consiliul Concurenţei.

Cele 23 de farmacii Optimarm sunt localizate în județele Gorj, Hunedoara și în Municipiul București, 19 dintre acestea se află în mediul urban, iar patru în mediul rural, arată sursa citată.

„Autoritatea de concurenţă a evaluat această operaţiune din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurenţiale, și a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurențial normal. Decizia va fi publicată pe site-ul Consiliului Concurenţei după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial”, a explicat biroul de presă al Consiliului Concurenței.

Etichete: sensiblu optifarm consiliul concurentei preluare farmacii domeniul medical companie farmaceutică grup farmaceutic

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.