Newsflash
Industria farmaceutică

Consiliul Concurenței: Angelini preia Fameccanica Data

de Florentina Ionescu - iun. 24 2022
Consiliul Concurenței: Angelini preia Fameccanica Data

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Fameccanica Data de către Angelini Holding.

Astăzi, Consiliul Concurenţei a anunțat că a autorizat tranzacția prin care Angelini Holding S.p.A., Italia, preia Fameccanica Data S.p.A., Italia. 

angelini-pharma

La nivel mondial, activitatea Grupului Angelini este structurată pe șase paliere: produse farmaceutice, parfumerie și îngrijire a pielii (frumusețe), produse de îngrijire personală, produse de întreținere a țesăturilor și de îngrijire casnică (prin societatea Fater), producția și comercializarea vinurilor fine, mașini pentru producția și ambalarea produselor de unică folosință de igienă (prin societatea Fameccanica), alimente pentru copii (prin intermediul unui joint-venture cu Hero Group). 

În România, Grupul Angelini activează prin intermediul a două subsidiare: Angelini Pharmaceuticals România S.R.L. (activă pe segmentul produse farmaceutice) şi Fater Central Europe SRL. (activă pe segmentul îngrijire personală, produse pentru întreținerea țesăturilor și produse de îngrijire casnică), se arată într-un comunicat de presă transmis de Consiliul Concurenței.

Fameccanica are ca obiect principal de activitate fabricarea de produse industriale, mașinării. Fameccanica deține controlul administrativ și corporativ al Fameccanica Group - centru de dezvoltare și proiectare a tuturor platformelor tehnologice Fameccanica pentru fabricarea de mașinării inovatoare.

„În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal.”, se arată în comunicatul autorității naționale de concurență.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorității naționale de concurență, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe