Newsflash
Industria farmaceutică

Biofarm, profit net de 65,7 milioane de lei în primele nouă luni ale lui 2022

de Florentina Ionescu - nov. 17 2022
Biofarm, profit net de 65,7 milioane de lei în primele nouă luni ale lui 2022

Unul dintre primii producători români de medicamente și suplimente alimentare anunță că a înregistrat un profit net de 65,7 milioane de lei în primele nouă luni ale anului, în creștere cu 20%.

Biofarm, unul dintre cei mai importanți producători de medicamente din România, raportează o creștere importantă pentru primele nouă luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă din 2021.

Compania a înregistrat o cifră de afaceri de 208,9 milioane lei, în creștere cu 17% și un profit net de 65,7 milioane lei, în creștere cu 20%, față de aceeași perioadă a anului trecut. În același timp, producătorul de pe piața farmaceutică a înregistrat EBITDA de 89,4 milioane lei, cu 18% mai mult comparativ cu primele nouă luni ale anului precedent, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

suplimente alimentare studiu secom kantar

„Rezultatele foarte bune înregistrate în ultimele nouă luni, validează strategia noastră de a oferi clienților produse inovative care să contribuie la starea lor de bine. La începutul acestui an ne-am propus să introducem pe piață produse noi care se devină lider în categoria lor și am reușit acest lucru cu Biofen Extra, care domină categoria de management al durerii, în segmentul ibuprofen și paracetamol. Biofarm va continua să își dezvolte portofoliul prin extensii de linie sau lansări de produse noi și vizăm extinderea pe noi piețe”, a declarat Cătălin Vicol, director general al companiei.

Aria terapeutică care a înregistrat cea mai mare creștere în categoria Consumer Healthcare (CHC) în ultima perioadă a fost cea de răceală și gripă. Brandurile producătorului care acoperă acestă arie terapeutică, precum Carmol, Bixtonim Xylo, Septsosol, Bioflu au înregistrat creșteri de două cifre.

Biofen Extra continuă să domine categoria de managementul al durerii din CHC, în segmentul combinații de paracetamol și ibuprofen. Recent a fost adăugat în portofoliul producătorului de medicamente și suplimente alimentare o nouă formulă Biofen capsule moi în variante de 200 mg și 400 mg.

În primele nouă luni ale anului 2022, compania a ocupat locul 3 pe segmentul Consumer Healthcare (CHC), în ceea ce privește numărul de unități vândute, potrivit sursei menționate. 

BIOFARM

Producătorul de medicamente și suplimente alimentare și-a propus să își dezvolte portofoliul de produse cu medicamente inovatoare, fabricate la cele mai înalte standarde și să contribuie semnificativ la dezvoltarea pe termen lung a industriei farmaceutice din România.

Reaminti că portofoliul Biofarm acoperă cele mai importante arii terapeutice din divizia Consumer Healthcare-digestiv și metabolic, respirator și ORL, cardiovascular și circulator, sistem nervos, multivitamine, cu peste 20 de branduri reprezentative.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe