Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  BUSINESS  »  Industria farmaceutică

Biofarm inaugurează o fabrică modernă de medicamente

Viața Medicală
L. Budin marţi, 2 noiembrie 2021, ora 14:38

La aniversarea a 100 de ani de activitate neîntreruptă, Biofarm inaugurează una dintre cele mai moderne fabrici de medicamente din România, în urma unei investiții de peste 35 milioane de euro.

Cu o suprafață utilă de peste 10.000 mp și un flux de producție anual de trei ori mai mare decât în unitatea existentă, noua fabrică Biofarm va asigura producerea unui portofoliu complex de produse farmaceutice și dezvoltarea acestuia cu tratamente inovative, adaptate consumatorului modern, se arată într-un comunicat.

compania-biofarm

Noua unitate de producție va avea patru fluxuri de producție: comprimate/comprimate filmate/drajeuri, capsule moi, soluții și siropuri. 

Fabrica are echipamente și instalații de ultimă generație și softuri de automatizare care contribuie la optimizarea producției și a fluxurilor logistice.

Toate liniile de producție sunt auditate și certificate de către Agenția Națională a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale, conform Ghidului privind buna practică de fabricație (GMP), standardul de calitate care stabilește normele de fabricație a medicamentelor la nivel european. Totodată, liniile de producție sunt certificate EN ISO 9001.

În laboratorul de analiză fizico-chimică activează specialiști cu experiență, care au acces și la cursurile de perfecționare continuă pentru dezvoltarea și validarea metodelor analitice la standarde europene pentru produsele Biofarm, se subliniază în comunicat.

Pe o piață foarte competitivă, suntem unul dintre cei mai importanți producători locali, iar finalizarea acestei unități ne va oferi posibilitatea de creștere a capacității de producție, dar și de cercetare și dezvoltare”, a declarat Cătălin Vicol, director general Biofarm.

În prezent, Biofarm este cel mai important producător român de capsule gelatinoase moi, între primii trei producători români de soluții și suspensii pentru administrare orală și unul dintre cei mai mari fabricanți de comprimate și drajeuri din România.

Etichete: producator biofarm unitate noua de productie echipamente moderne

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC