Newsflash
Industria farmaceutică

Bilanț Biofarm, în anul în care compania marchează centenarul

de Florentina Ionescu - oct. 27 2021
Bilanț Biofarm, în anul în care compania marchează centenarul

În anul în care aniversează centenarul, reprezentanții companiei Biofarm spun că vor continua investițiile și extinderea în piețele externe.

Biofarm, unul dintre cei mai importanți producători de medicamente din România, a înregistrat în perioada 2017 – 2020 o creștere agregată de 8% din punct de vedere al cifrei de afaceri și de 15% în termeni de profit, se arată într-un comunicat transmis redacției. 

medicamente

Veniturile nete din vânzări realizate în primul semestru al anului 2021 au fost de peste 117 milioane lei, în creștere cu 14% față de primul semestru al anului 2020, potrivit sursei citate.

În ultimii patru ani, piața farmaceutică românească a fost într-o continuă schimbare, spune Cătălin Vicol, director general al companiei farmaceutice, iar în opinia sa, consumatorii din categoria Consumer Healthcare din țara noastră devin tot mai sofisticați și mai atenți la produsele pe care le aleg. 

Compania, un important jucător din industria farmaceutică locală în categoria Consumer Healthcare, ocupă, din perspectivă volumică, locul doi, cu 9,8 milioane de unități vândute către consumatorul final.

În prezent, portofoliul Biofarm include peste 20 de branduri reprezentative, se mai arată în comunicatul transmis redacției în contextul aniversării a 100 de ani de existență a companiei farmaceutice.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe