Newsflash
Industria farmaceutică

Angajații Antibiotice s-au alăturat acțiunilor de reducere a emisiilor de CO2

de Dorina Novac - sept. 27 2022
Angajații Antibiotice s-au alăturat acțiunilor de reducere a emisiilor de CO2

Aproximativ 50 de angajați ai Antibiotice și-au lăsat mașinile acasă pentru a participa la campania internă „Cu o mașină în minus, natura este pe plus!”.

Compania Antibiotice s-a alăturat Săptămânii Europene a Mobilității prin acțiuni de promovare a comportamentului sustenabil față de mediul înconjurător în rândul angajaților și prin investiții concrete în vederea reducerii emisiilor de CO2 generate de transportul urban.

antibiotice

Astfel, aproximativ 50 de angajați ai companiei și-au lăsat mașinile acasă. Inițiativa a avut drept scop încurajarea utilizării sistemul car-sharing între salariați pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon în atmosferă și a aglomerației urbane.

Citește și: Compania Antibiotice Iași, premiată la Gala „Made in Romania”

„Angajații s-au grupat câte doi sau trei pentru a veni la serviciu cu o singură mașină. În acest fel, au oferit un plus stării lor de bine bucurându-se de socializare dar și un plus naturii contribuind la un obiectiv ambițios: diminuarea emisiilor de dioxid de carbon, prin reducerea numărului mașinilor personale, utilizate de angajați pentru transportul la Antibiotice”, se arată într-un comunicat al companiei.

Totodată, în vederea reducerii emisiilor de CO2 generate de transport, una din cauzele principale a poluării urbane, Antibiotice a inaugurat recent o nouă parcare în zona de sud, spre comuna Miroslava cu o capacitate de 150 de locuri.

Prin utilizarea noii parcări, traseul până la Antibiotice este scurtat cu 7 km, angajații beneficiind de o reducere importantă de combustibil și timp alocat transportului.

Astfel, fiecare mașină ce utilizează noua parcare contribuie, în medie, la reducerea emisiilor în atmosferă de CO2, cu aproximativ 22% față de emisiile generate, urmând traseul inițial.

Noua facilitate vine în sprijinul angajaților care se deplasează la serviciu cu mașinile personale din localitățile limitrofe: Uricani, Lunca Cetățuii, Horpaz, Valea Adâncă, Miroslava.

„Campania Antibiotice și-a asumat un comportament sustenabil față de mediul înconjurător, fiind totodată preocupată de oferirea de noi facilități care să vină în sprijinul angajaților”, se mai arată în comunicat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe