Newsflash
Industria farmaceutică

15-21 noiembrie este Săptămâna Îngrijirii Personale

de Dorina Novac - nov. 15 2021
15-21 noiembrie este Săptămâna Îngrijirii Personale

RASCI marchează Săptămâna Îngrijirii Personale, printr-un demers care să sublinieze importanța informării corecte cu privire la gestionarea propriei stări de sănătate.

Săptămâna Îngrijirii Personale, o inițiativă desfășurată la nivel european, combină inițiativele locale cu prezența digitală și dialogul politic cu sfaturi practice, oferind o platformă comună pentru profesioniști care își propun să contribuie la dezvoltarea unui viitor al sănătății sustenabil.

RASCI

„Îngrijirea personală implică recunoașterea simptomelor unei afecțiuni, precum și abilitatea de a recunoaște dacă este necesară implicarea unui profesionist în domeniul sănătății pentru adresarea acestora. Totodată, îngrijirea personală include și automedicația rațională, respectiv utilizarea responsabilă a medicamentelor, fie că se eliberează cu prescripție medicală sau fără, a suplimentelor alimentare și a dispozitivelor medicale”, se arată într-un comunicat de presă.

RASCI (Asociația Română a Producătorilor de Medicamente fără Prescripție), ca entitate reprezentativă pentru segmentul de medicamente fără prescripție medicală, suplimente alimentare și dispozitive medicale pentru îngrijire personală, susține administrarea responsabilă și avizată a acestor categorii de produse prin informarea corectă și educarea consumatorilor din România.

„În contextul pandemiei COVID-19, a fost încurajator să vedem importanța crescută pe care mulți oameni o acordă acum îngrijirii propriei sănătăți. Am dori să valorificăm această conștientizare sporită făcând mai mult pentru a îmbunătăți cunoștințele în domeniul sănătății și pentru a le da oamenilor puterea să-și gestioneze sănătatea zi de zi cu încredere”, a declarat Diana Mereu, director executiv RASCI.

Sursa citată precizează că 80% dintre europeni acceptă că este responsabilitatea lor să-și gestioneze propria sănătate și sunt dispuși să facă acest lucru, potrivit unui studiu efectuat la nivelul anului 2020 în 10 țări europene.

„Impulsionați de un interes tot mai mare pentru bunăstarea personală și cu un acces din ce în ce mai ușor la informație, ca urmare a progresului înregistrat de tehnologiile digitale, cetățenii europeni sunt dornici să preia controlul asupra propriei sănătăți, recunoscând multiplele beneficii ale îngrijirii de sine, de la menținerea sau îmbunătățirea sănătății și a calității vieții, până la o mai bună prevenție și gestionarea mai ușoară a afecțiunilor minore”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, 58% dintre europeni au acces la o farmacie nu mai departe de 5 minute, ceea ce subliniază nu doar accesibilitatea îngrijirii personale și potențialul acesteia de a contribui la reducerea poverii la nivelul sistemului de sănătate, ci și nevoia de a investi mai mult în alfabetizarea în domeniul sănătății pentru a stimula îngrijirea personală și automedicația responsabile.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe