Coordonator al Programului de Transplant Cardiac din cadrul Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a SCUB, prof. dr. habil. Horațiu Moldovan a fost ales recent în funcția de președinte în exercițiu al Romtransplant.
Reamintim că asociația Romtransplant are ca scop principal îmbunătățirea asistenței medicale a pacienților cu diverse insuficiențe organice, transplantabili, din România.
„Sunt onorat de alegerea în calitate de Președinte al Romtransplant, ca o continuare a eforturilor echipei noastre de reactivare a activității de transplant cardiac în cadrul clinicii pe care o conduc la SCUB (Spitalului Clinic de Urgență București – n.red.). Din martie 2021, când am preluat conducerea clinicii, am realizat deja un număr de opt transplanturi, activitate care nu ar fi posibilă fără colaborarea tuturor echipelor implicate în prelevarea și transportul grefei, pregătirea și monitorizarea receptorului și realizarea intervenției propriuzise. De asemenea, suntem de fiecare dată recunoscători familiilor care, prin acordul lor, fac posibilă această nouă șansă la viață, pentru fiecare pacient transplantat din România”, a declarat dr. Horațiu Moldovan, potrivit paginii de Facebook „Chirugie Cardiovasculară Floreasca”.
Asociația Romtransplant, afiliată societății europene de profil - European Society for Organ Transplantation - are ca scop principal îmbunătățirea asistenței medicale a pacienților cu diverse insuficiențe organice, transplantabili, din România, pe baza extinderii colaborării între toți specialiştii implicaţi în acest domeniu.
Printre obiectivele sale se numără promovarea și informarea cu privire la activitatea de transplant; educaţia medicală continuă a specialiştilor în chirurgia de transplant prin programe de profil; utilizarea adecvată, etică și morală a organelor și țesuturilor recoltate; îmbunătățirea calității actului medical în domeniul transplantului, favorizând dezvoltarea centrelor specifice de activitate în acest domeniu; precum și crearea unor sisteme adecvate de pregătire și cercetare în domeniu, cu acordul autorităților competente.
Postarea inițială:
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe