Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Un costum special i-ar putea ajuta pe paramedici să zboare

de Florentina Ionescu - sept. 30 2020
Un costum special i-ar putea ajuta pe paramedici să zboare

Costumul pentru paramedicii zburători a fost testat recent de un serviciu de ambulanță intitulat Great North Air Ambulance Service, anunță BBC, și i-ar putea ajuta pe paramedici să ajungă în decurs de minute la pacienți.

După un an de discuții între Great North Air Ambulance Service (GNAAS) și compania Gravity Industries, primul test de zbor a avut loc recent în zona Lake District, anunță sursa citată.

paramedici costum zburator
Credit foto: GNAAS

Cel care a venit cu ideea de „jet suit” este Andy Mawson, director de operațiuni la GNAAS. El a declarat pentru presă că acest costum special ar însemna că un paramedic ar putea să „zboare” în 90 de secunde în schimbul distanței parcurse mergând pe jos 30 de minute.

„Există zeci de pacienți, în fiecare lună, în interiorul zonei geografice complexe, dar relativ mici, a districtului Lake. Ne-am dat seama că există o nevoie. Nu știam sigur cum va funcționa acest lucru, odată pus în practică. Acum vedem și este extraordinar”, a spus Andy Mawson pentru BBC.

El a adăugat că exercițiul filmat de jurnaliști a demonstrat potențialul uriaș pe care îl are folosirea unui „jet suit” pentru a oferi servicii medicale persoanelor în stare critică.

Din imagini se poate observa că acest costum are două motoare mici pe fiecare braț și un motor pe spatele celui care îl poartă. Aceste motoare îi permit paramedicului să controleze mișcarea acestor părți, doar prin mișcarea mâinilor. Cel mai mare avantaj, spune Andy Mawson, este viteza pe care o are paramedicul.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe