Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

Un costum special i-ar putea ajuta pe paramedici să zboare

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 30 septembrie 2020, ora 13:04

Costumul pentru paramedicii zburători a fost testat recent de un serviciu de ambulanță intitulat Great North Air Ambulance Service, anunță BBC, și i-ar putea ajuta pe paramedici să ajungă în decurs de minute la pacienți.

După un an de discuții între Great North Air Ambulance Service (GNAAS) și compania Gravity Industries, primul test de zbor a avut loc recent în zona Lake District, anunță sursa citată.

paramedici costum zburator
Credit foto: GNAAS

Cel care a venit cu ideea de „jet suit” este Andy Mawson, director de operațiuni la GNAAS. El a declarat pentru presă că acest costum special ar însemna că un paramedic ar putea să „zboare” în 90 de secunde în schimbul distanței parcurse mergând pe jos 30 de minute.

„Există zeci de pacienți, în fiecare lună, în interiorul zonei geografice complexe, dar relativ mici, a districtului Lake. Ne-am dat seama că există o nevoie. Nu știam sigur cum va funcționa acest lucru, odată pus în practică. Acum vedem și este extraordinar”, a spus Andy Mawson pentru BBC.

El a adăugat că exercițiul filmat de jurnaliști a demonstrat potențialul uriaș pe care îl are folosirea unui „jet suit” pentru a oferi servicii medicale persoanelor în stare critică.

Din imagini se poate observa că acest costum are două motoare mici pe fiecare braț și un motor pe spatele celui care îl poartă. Aceste motoare îi permit paramedicului să controleze mișcarea acestor părți, doar prin mișcarea mâinilor. Cel mai mare avantaj, spune Andy Mawson, este viteza pe care o are paramedicul.

Etichete: costum paramedici inventie Tehnologie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC