Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

Twitter va cere eliminarea postărilor false despre vaccinurile anti-COVID

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 18 decembrie 2020, ora 10:36

Platforma Twitter a anunțat, miercuri, că va cere utilizatorilor să șteargă postările false despre vaccinurile anti-COVID-19, începând de săptămâna viitoare.

Potrivit Le Figaro, Twitter le poate cere utilizatorilor să elimine afirmațiile false care sugerează că vaccinurile dăunează sau sunt folosite pentru a controla oamenii, conțin neadevăruri despre presupuse efecte adverse, sau care pun sub semnul întrebării existența virusului SARS-CoV-2 și necesitatea vaccinării.

Twitter
Sursă imagine: Pixabay

„În contextul pandemiei, dezinformarea despre vaccin prezintă o provocare majoră și în creștere pentru sănătate – cu toții avem un rol de jucat”, a precizat echipa de securitate Twitter într-o postare pe blog.

De asemenea, începând de anul viitor, Twitter intenționează să plaseze avertismente sub mesajele care conțin zvonuri nefondate, precum și informații incomplete sau în afara contextului despre vaccinuri.

Citește și: Statele membre UE vor începe vaccinarea împotriva COVID „în aceeași zi”

Sursa citată menționează că platforma aplică deja diverse măsuri privind dezinformarea despre virus, însă până acum nu anunțase măsuri specifice pentru conținutul legat de vaccinuri.

În luna octombrie, și YouTube și Facebook au anunțat noi reglementări stricte pentru a interzice dezinformarea despre vaccinurile anti-COVID-19.

Campaniile de vaccinare au început în mai multe țări, printre care Regatul Unit, Statele Unite și Canada, iar în curând se așteaptă să înceapă și în Uniunea Europeană.

Etichete: twitter virusului SARS-CoV-2 vaccin anti-COVID-19 dezinformare


Abonament VM 600x600-01 v3b

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Până la 31 ianuarie 2021, ai reducere la prețul abonamentului pe 12 luni și ceva în plus:
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.