Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Twitter luptă cu dezinformarea despre vaccinul anti-COVID – Ce sistem implementează

de Florentina Ionescu - mar. 29 2021
Twitter luptă cu dezinformarea despre vaccinul anti-COVID – Ce sistem implementează

Reprezentanții platformei Twitter spun că au început să eticheteze tweeturile care includ informații false despre vaccinurile împotriva COVID-19 și că au început să folosească un „sistem de avertisment”.

Acest sistem de avertisment (în original numit „strike”) va îndepărta în cele din urmă conturile de Twitter care încală în mod repetat aceste reguli, scrie www.euronews.com

twitter sistem de avertisment strike

Compania a declarat la începutul lunii martie că a început să folosească oameni pentru a evalua dacă postările (tweeturile) violează politicile împotriva dezinformării cu privire la vaccinurile împotriva COVID-19. În cele din urmă, munca aceasta va fi efectuată de un sistem ce include atât oameni, cât și automatizarea, mai spun reprezentanții Twitter.

În luna decembrie, compania Twitter a interzis deja unele postări care dezinformau utilizatorii cu privire la COVID-19, printre care și informații false despre cum se răspândește virusul SARS-CoV-2, dacă măștile sunt eficiente și despre riscul de infecție și de deces de pe urma COVID-19.

„Prin utilizarea acestui sistem de avertizare, noi sperăm să educăm oamenii cu privire la de ce anumite conținuturi [de pe platformă] încalcă regulile noastre, astfel încât să aibă oportunitatea de a lua în considerare comportamentul lor și impactul lor asupra conversațiilor publice”, au declarat reprezentanții Twitter într-o postare de pe blogul companiei.

Persoanele cu o singură încălcare – sau avertizare (strike) – nu vor vedea niciun fel de acțiune. Două avertismente vor duce la blocarea contului de Twitter timp de 12 ore. Cinci sau mai mult de cinci avertismente (înștiințări) vor însemna că acel utilizator va fi blocat permanent de pe Twitter.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe