Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Tratamentul digital pentru insomnie, mai eficient ca terapia față în față

de Florentina Ionescu - aug. 3 2020
Tratamentul digital pentru insomnie, mai eficient ca terapia față în față

Un studiu din Marea Britanie a arătat că tratamentul digital pentru persoanele care suferă de insomnie este mult mai eficient decât terapia față în față.

Potrivit The Guardian, programul onlinne pentru somn Sleepio i-a ajutat pe cei care suferă de insomnie să câștige șase ore de somn în plus într-o săptămână.

tratament digital online insomnie

Un program online care îi ajută pe oameni să doarmă mai bine este mult mai eficient decât terapia psihologică față în față, a arătat un studiu care a fost realizat pe un număr de peste 7.000 de pacienți din cadrul NHS (sistemul național de sănătate din Regatul Unit al Marii Britanii).

Sleepio, care este un tratament digital de șase săptămâni pentru cei cu insomnie, a ajutat 56% dintre utilizatorii săi să învingă nopțile nedormite, pe când rata de succes a programelor de terapie psihologică din această țară este de 50% (Improving Access to Psychological Therapy sau IAPT).

Sursa citată mai scrie că programul online i-a ajutat pe cei cu insomnie să doarmă cu aproape șase ore mai mult într-o săptămână, a redus nevoia utilizatorilor față de somnifere și a redus numărul vizitelor la cabinetul medicului generalist ori numărul de zile libere luate de la serviciu. Totodată, acest program a ajutat la reducerea anxietății și depresiei, factori care se află la baza multor nopți de insomnie ale participanților la acest studiu.

Rezultatele acestea au fost obținute în urma unui studiu în care au fost implicați 7.078 de pacienți din Thames Valley, care au fost supravegheați de medici, oameni de știință și academicieni de la Oxford.

„Experimentul a fost un succes foarte mare. Folosirea programului Sleepio a avut un impact semnificativ”, a declarat Tracey Marriott, directorul acestei rețele, pe probleme de inovație clinică.

Aceasta a explicat că studiul a demonstrat că în medie, pacienții care au fost implicați în acest studiu aveau 35,3 ore de somn pe săptămână înainte de a folosi programul Sleepio, în comparație cu  o medie de 41,2 ore de somn pe săptămână după ce au folosit tratamentul online Sleepio.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe